WhyDonate logo
Niets gevonden.

Waarom is er een Energiecrisis?

De huidige energiecrisis is ontstaan doordat de toenemende vraag van de wereld naar natuurlijke hulpbronnen het aanbod ervan aantast. Hoewel deze natuurlijke hulpbronnen op natuurlijke wijze weer kunnen worden geproduceerd, kan het wel enkele honderden jaren duren voordat ze weer zijn aangevuld.

De wereld wordt met een kritiek vraagstuk van energievoorziening geconfronteerd. De wereldbevolking heeft collectief bijgedragen aan de toename van de opwarming van de aarde. Naast de bijdrage aan dit milieuprobleem draagt het verbranden van fossiele brandstoffen ook bij aan de opeenhoping van broeikasgassen. Hierdoor zijn de energiesystemen van de wereld sterk geconcentreerd.

Start Inzamelactie
WhyDonate logo
energy crisis
WhyDonate logo
1
Donateurs
1
Inzamelingsacties
1
Goede doelen
1
Gedoneerd
Energy crisis power cuts

De Energiecrisis in Europa

De stijgende energieprijzen hebben het leven van veel mensen wereldwijd sterk beïnvloed. Ze hebben ook de inspanningen bedreigd om de klimaatverandering aan te pakken, wat een kritieke wereldwijde uitdaging is.

In 2022 is de situatie in Europa door de verstoring van de aardgasvoorziening uit Rusland verslechterd. Door het conflict tussen Oekraïne en Rusland stegen de aardgasprijzen in de regio met 30%. Deze energiecrisis heeft niet alleen de Europese bevolking getroffen, maar ook kleine ondernemers, boeren en grote bedrijven (energiebedrijven) die veel energie nodig hebben om te kunnen draaien. De betaling van de elektriciteitsrekening is voor de meeste huishoudens in Europa een zware last geworden zodat men inmiddels kan spreken van energie armoede.

Als reactie op de energiecrisis zijn vele landen begonnen met vrijwillige maatregelen om hun energieverbruik te verminderen en de hogere energiekosten te bestrijden. Zo wordt er aangemoedigd om de slecht geïsoleerde huizen van mensen met een laag inkomen aan te pakken en overal radiatorfolie aan te brengen. De Europese Unie overweegt ook maatregelen in te voeren zoals prijsplafonds voor elektriciteit, verplichte beperkingen voor het stroomverbruik. Kom jij in aanmerking voor de energietoeslag? De Nederlandse overheid neemt maatregelen voor mensen die in aanmerking komen voor een eenmalige energietoeslag of voor mensen met geldzorgen over de hoge energierekening en die leven van een sociaal minimum.

Stijging van de brandstofprijzen

De prijs van aardgas is na de inval van Rusland in Oekraïne behoorlijk gestegen. Dit komt door het belang van deze grondstof voor verschillende sectoren van de economie en het gebrek aan alternatieve energiebronnen in Rusland.

Nu de voorraden gas drastisch zijn verminderd en de gasprijs stijgt omdat men geen vast energiecontract meer krijgt, heeft de Europese bevolking met een laag inkomen het dagelijks moeilijk. In 2022 is de Europese referentieprijs voor aardgas met 15% gestegen tot bijna 200 euro per megawattuur. Dit is het gevolg van het toenemende aantal nutsbedrijven dat biedingen doet op leveringen. Hierdoor is er bezorgdheid ontstaan over de mogelijke gevolgen van de hogere energiekosten voor mensen met een laag inkomen en een slechte woonsituatie.

Door de transparantie op de elektriciteits- en gasmarkt te vergroten, kunnen consumenten met kennis van zaken beslissingen nemen bij de keuze van hun energiebronnen, waaronder hernieuwbare energie. Dit kan eerlijke concurrentie bevorderen en het gebruik van verschillende energiebronnen aanmoedigen.

Fuel Prices
Energy prices europe

Crowdfunding tegen Energiearmoede

Tijdens de stijging van de energieprijzen kun je de betaling van de elektriciteitsrekening of de brandstofprijzen dekken. De kosten van energie in Europa stijgen met de dag, waardoor andere kosten, zoals medische en industriële kosten, escaleren. Maar je kunt nu alvast beginnen met sparen en een inzamelingsactie voor je toekomst en je woonsituatie beginnen.

Terwijl je je energieverbruik kunt verminderen, kan crowdfunding je helpen om de gas- en elektriciteitsprijzen te betalen en geld in te zamelen voor de energievoorzieningen die je nodig hebt. Met 0% inschrijfkosten kun je een fondsenwervingscampagne starten en de nodige hulp krijgen die je door de stijging van de energieprijzen heen kan helpen. Zamel nu geld in om de hoge energiekosten tegen te gaan!

Hoe start je een inzamelingsactie?

Volg deze 4 simpele stappen

Category Energy Crisis NL

1. Start inzamelingsactie
Meld je aan op Whydonate en maak binnen enkele minuten een inzamelingsactie aan als particulier of organisatie.

Category Energy Crisis NL

2. Deel je inzamelingsactie
Deel je inzamelingsactie via e-mail, WhatsApp en andere sociale mediakanalen om zoveel mogelijk donateurs te bereiken.

Category Energy Crisis NL

3. Ontvang de donaties
De donaties worden maandelijks automatisch uitbetaald op jouw bankrekening zonder enige platformkosten.

Category Energy Crisis NL

4. Bedank je donateurs
Pas de geautomatiseerde “Bedank” e-mail aan of stuur een persoonlijk bericht naar je donateurs via het Whydonate dashboard.

Category Energy Crisis NL
Energy Crisis

Start een gratis Inzamelingsactie voor de Energiecrisis

WhyDonate logo

halfcircle bullet Energy Crisis NL Tag Energie crisis

halfcircle bullet Energy Crisis NL Tag Europa Energiecrisis

halfcircle bullet Energy Crisis NL Tag Energiearmoede

halfcircle bullet Energy Crisis NL Tag Brandstofprijzen

halfcircle bullet Energy Crisis NL Tag Energiekosten

halfcircle bullet Energy Crisis NL Tag Waarom is er een energiecrisis?

WhyDonate logo

Google beoordelingen

Tevreden klanten van Whydonate

Functionaliteiten

Waarom Is WhyDonate Het Juiste Donatieplatform Voor Mij?

0% Platformkosten

WhyDonate rekent 0% commissie. Je betaalt alleen de betalingsverwerkingskosten voor iDEAL, PayPal, Bancontact, Creditcard etc.

Klantenservice

Hulp nodig? WhyDonate klantenservice staat te allen tijde voor je klaar via de chat, mail of belafspraak.

Wereldwijd Geld Inzamelen

Zamel donaties in van over de hele wereld. WhyDonate beschikt over meerdere valuta, talen en betaalmethodes.

Dashboard

Het uitgebreide dashboard toont alle gegevens van jouw inzamelingsacties, donateurs en uitbetalingen.

Netwerk

Bereik naast je eigen netwerk 850.000+ donateurs en 1.000.000+ bezoekers per maand op WhyDonate.

Direct Aan De Slag

Registreer je binnen enkele minuten en begin direct met online geld inzamelen.

Directe Uitbetalingen

Laat donaties direct uitbetalen of wacht op de automatische wekelijkse of maandelijkse uitbetaling.

Eigen Vormgeving

Voeg je eigen vormgeving en content toe aan inzamelingsacties, betaalbewijzen, donatieformulieren en e-mails.

Veiligheid En Privacy

WhyDonate waarborgt veilige donaties en gegevens. Alle informatie is versleuteld opgeslagen en betalingen worden beveiligd door erkende instellingen.

Over WhyDonate

WhyDonate maakt online geld inzamelen eenvoudig en toegankelijk voor particulieren en goede doelen over de hele wereld. 0% platformkosten, dus je kunt gelijk beginnen.