Noodhulp   

Aangemaakt door :

Cornelis Polling

Locatie:

Pardollán (Santo Estevo), Spanje

Lieve vrienden, kennissen en onbekenden,


Het is allerminst makkelijk voor mij om jullie steun te vragen (ja, ik weet, toch nog iets van 'ego'), maar ben op het punt geraakt dat ik er niet meer onderuit kom.


Hieronder staat de tekst van een lieve, fijne vriendin, die mij er toe zette die steun te vragen, mij hielp bij het herschrijven en die vervolgens aan haar vrienden en kennissen stuurde. Beter dan zoals zij dat verwoordt, kan ik het niet zeggen. Liefs en mijn grote dank,


Miguel
"Beste vrienden,


In bijlage stuur ik jullie een schrijven door van een vriend van mij. Ik ontmoette hem jaren geleden op een tantra dag in Gent en heb later, toen ik behoefte had aan tot mezelf komen in een intense periode, voor een tijdje een logement gehuurd in zijn tuin in La Palma. Daar heb ik hem als een hele lieve man leren kennen die helemaal begeesterd was van zijn project (zie bijlage). Hij heeft ook tijd gemaakt voor mij om samen het mooie eiland te ontdekken, wat heel fijn was.


Sedertdien zijn we elkaar uit het oog verloren maar de recente vulkanische uitbarstingen hebben me uit bezorgdheid op zijn spoor gebracht. Hij blijkt intussen verhuisd naar Galicië, noord Spanje, zo'n 1100 km van mijn woonst in Frankrijk aan de andere kant van de Pyreneeën en aan de andere kustzijde.


Wat hij aanbiedt aan persoonlijke begeleiding in het midden van de natuur is in dit bijna post Covid tijdperk zeer waardevol. Hij is echter zelf door de Covid crisis in een moeilijke situatie terecht gekomen zoals hijzelf uitlegt.

Ik steun hem daarom ook met veel plezier en overtuiging en verzoek jullie om te kijken of dat ook voor jullie kan gelden.


lieve groet,

R."
Lieve mensen,


Mijn naam is Miguel Polling (of Michael, en er zijn ook mensen die mij nog kennen onder mijn vroegere naam Kees). Ik ben Nederlander en woon al jaren op Spaans grondgebied waar ik retraites aanbied onder de naam ‘Groeien in verbinding’. De meeste klanten zijn Nederlanders en Belgen, die alleen of als koppel komen.


Ik heb het geluk een prachtplek gevonden te hebben waar ik deze activiteit kan uitoefenen. Een mooie vakantiechalet in de bergen in het noordwesten van Spanje, niet ver van de grens met Portugal. Het hele jaar gezegend met een mild klimaat, niet te heet in de zomer, niet te koud in de winter. Financieel kon ik het redden; niet royaal, maar ik heb ook niet zoveel nodig. Tot de COVID-crisis. Die had ik niet zien aankomen. Vele potentiële cliënten hebben afgezien van het boeken van een retraite. Ik heb gezocht naar ander werk, maar dat is me hier als buitenlander niet gelukt. En mijn leeftijd heb ik ook niet meer mee om gelijk welke job te kunnen doen. Hulp van staatswege is me geweigerd.


Intussen is mijn financiële situatie dramatisch geworden: ik heb vandaag nog net genoeg om 1 maand te bekostigen nl. €700, dat is huurprijs en alles inbegrepen. Anderzijds heb ik nog 20 maanden te overbruggen voor mijn pensioen… Veel getob en slapeloze nachten…


Een lieve vriendin gaf me het idee om een noodkreet uit te zenden naar vrienden, ex klanten en vrienden van vrienden. Ik ben inderdaad nu op het punt beland dat ik dat ten einde raad doe. Elke gift, klein of groter, kan mij vooruithelpen en aanvaard ik met grote dankbaarheid. Als dank voor jouw solidariteit wil ik van harte voor elke gift vanaf €50 het volgende aanbieden op een onderling af te spreken tijdstip:


A - € 50 = 1 overnachting met ontbijt (1 of 2 personen)

B - €100 = 1 overnachting, plus maaltijden (150 voor 2 personen)

C - €200 = 2 overnachtingen, plus maaltijden. (300 voor 2 personen)

D - €250 = C, met een gegidste wandeling in de buurt (350 voor 2 personen)

E - €250 = 3 overnachtingen, plus maaltijden (350 voor 2 personen)


Het huis is erg gezellig en heeft prachtige uitzichten zoals de bijgaande foto’s getuigen.


Natuurlijk bied ik nog steeds echte retraites van een week aan, alsook de massages. Zie daarvoor www.groeieninverbinding.nl


Nogmaals mijn grote dank voor elke steun en gift. 20 maanden is niet niks. Maar ik hoop dat het ook niet zoveel hoeft te zijn als ik intussen weer retraites kan geven of andere tussenoplossingen vind.


Ik apprecieer het zeer als je je geroepen voelt om dit bericht naar goede vrienden door te sturen. En als je mij andere oplossingen kunt aanraden of bieden mag je mij via mail contacteren.


Laat s.v.p. weten welke tegenprestatie je verkiest en voor hoeveel personen.


Namasté,

Miguel/Michael Polling

€ 0 van € 12.000
0% gefinancierd
525 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.