Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Zola Care Malawi

Locatie:

, Malawi

Zola Care Malawi is een stichting zonder winstoogmerk en wij zetten ons in om de gezondheidszorg in het plaatsje Lusangazi in het het noorden van Malawi te verbeteren. Dit doen wij door middel van verschillende projecten waarbij wij altijd met de lokale bevolking samenwerken.

De naam Zola is van Afrikaanse origine en betekent ‘leven, vrede en aarde’. Betekenissen die mooi aansluiten bij waar wij voor staan: gelijkheid op aarde en een waardig, vredig leven voor iedereen, ongeacht waar je wiegje staat.


De bouw van het kraamziekenhuis is essentieel om vrouwen en hun pasgeboren baby een eerlijke kans te geven. In Nederland is die zorg goed geregeld, zo heeft onze voorzitter dat afgelopen november mogen ondervinden toen zij beviel van haar eerste kindje Zola. In Malawi bevallen geregeld moeders thuis, waarbij er onvoldoende hygiëne en stroomvoorzieningen aanwezig zijn. Wanneer zij wel naar het ziekenhuis gaan ligt dit een stuk bij hun dorp vandaan waar zij dan als hoogzwangere naartoe moeten lopen.


Het kraamziekenhuis zal plaats bieden voor 25 vrouwen, er is een operatiekamer zodat ook keizersneden uitgevoerd kunnen worden en een neonatologie intensive care unit voor twee bedjes.

€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.