Zebravis project

Adopteer een zebravis

Stichting Ushersyndroom
Netherlands, Netherlands
Gezondheidszorg
Start geldinzamelactie
€0.00 %
van €0.00
gesloten

Deel pagina via:

Met het project Zebravis willen wij de ontwikkeling van een nieuwe therapeutische toepassing voor Ushersyndroom financieel ondersteunen, om te beginnen voor 1 jaar à € 110.000. Het betreft de ontwikkeling van een voor Ushersyndroom nieuwe genetische behandelmethode genaamd ‘exon-skipping’, waarbij de zebravis als diermodel zal worden ingezet. Men heeft de verwachting dat met deze methodiek het proces van blind worden stop gezet kan gaan worden.

Zebravissen bieden ons hoop voor de toekomst, omdat zij als diermodel worden ingezet om het therapeutische effect van de nieuwe methodiek te testen. Zebravis Usher mutanten worden ook doof en blind, in tegenstelling tot muizen waarbij Usher genen gemuteerd zijn. Dit maakt deze vissen uitermate geschikt voor gentherapeutisch onderzoek naar Ushersyndroom.

Het doel is dat de achteruitgang van het zicht stopgezet zal kunnen worden, wat een enorm positieve impact zal hebben op de kwaliteit van leven van mensen met Ushersyndroom. In de toekomst hoeven kinderen misschien helemaal geen visuele beperking meer te ervaren naast hun doof-/slechthorendheid. Als deze nieuwe behandelmethode werkt voor patiënten met Ushersyndroom dan zal deze mogelijk ook van toepassing kunnen zijn en vertaald kunnen worden naar andere erfelijke vormen van doofblindheid en netvliesaandoeningen.

Lees meer…

Steun ons zebravisproject en onze actie adopteer een zebravis en doneer!