Wens   

Aangemaakt door :

Patricia Lueck

Locatie:

Berlin, Deutschland

Hallo allemaal en lieve tandenfeeën die er zijn .....


Ik heb dringend uw steun en hulp nodig voor mijn beste vriendin (zij weet niets van het beroep), die ik al 30 jaar ken.


Zelfs 30 jaar geleden waren haar tanden een vervelend constant probleem ..... ze was een vaste klant bij de tandarts sinds ze 6 jaar oud was, en door de jaren heen was er een vast tarief voor tandextractie ..... eindelijk er was een dikke paradontose die de laatste 12 (!!!!) nog bestaande gekroonde tanden in de mond (de kronen hebben nu ook een indrukwekkende leeftijd van 20 jaar bereikt) de fatale klap gaf.....


Het is slechts een kwestie van tijd voordat de laatste tandjes in de knot blijven steken... en dat als je nog geen 50 jaar oud bent!


Natuurlijk lieten de decennia van tandheelkundig martelaarschap haar niet zonder een spoor achter....maar sommige tandartsen, want de een of de ander had ook "de constructie gefaald".....aflevering....ze is nu onderdeel van de groep " Angstpatiënt ".


Ze loopt nu al 5 maanden met 4 ruines (helemaal gebroken tanden) en de overige 12 tanden tandeloos (de bestaande provisorische is nu ook in losse delen gebroken).....Corona kwam haar hier ten goede, dankzij de maskervereiste heeft ze deze desolate, catastrofale toestand tot nu toe kunnen verbergen, bv op het werk (min of meer) .....


Maar buitenshuis of thuis, het is algemeen bekend dat het dragen van een masker niet verplicht is en de ochtendblik in de spiegel toont genadeloos en meedogenloos de wrede waarheid......


Tanden maken optisch heel wat uit, mooie witte tanden zijn oa het attribuut voor schoonheid en aantrekkelijkheid ..... tandgaten, ruïnen .... zichtbare paradontose lijkt verwaarloosd, bijna weerzinwekkend bij het zien.


Uiteindelijk, en daar spreek ik ook namens jou, is het enige wat zinvol is alle tanden trekken en dan een gebit.Want behalve wat betreft de optiek heeft haar psyche ook waanzinnig te lijden onder deze aandoening en is ze begrijpelijk waanzinnig ongelukkig... dan is er ook nog het probleem van het eten van voedsel.....een broodje afbijten... moeilijk. ... noten .... een NO GOAfgezien van het feit dat ze een angstige patiënt is, heeft ze tot nu toe geen bezoek aan de tandarts opgemerkt vanwege de financiële kosten die zouden ontstaan ... helaas heeft ze ook geen tandartsverzekering (haar oude vrouw staat in het Persoonlijk faillissement ) en geen enkele verzekering neemt ze op zich met de huidige staat van het gebit.Een e termijnbetaling aan de tandarts is door het persoonlijk faillissement niet mogelijk en hoewel ze gaat werken, is er aan het eind van de maand als alleenstaande moeder nauwelijks iets meer over om bijvoorbeeld reserves aan te leggen.In juli staat ze op nul....wordt 50.....ze bereikt dan bij wijze van spreken precies de juiste "gebitsleeftijd"......en zodat ze op den duur niet tandeloos blijft, mijn gedachte was om haar te helpen....met jouw hulp.....zodat ze snel weer gelukkig kan lachen zonder masker en zorgeloos....Daarom , lieve mensen daar ..... aan alle tandenfeeën ..... geef zoveel als je wilt .... Ik ben dankbaar voor elke centMet slechts één klik kunt u deelnemen:Dank u, dank u .... Dankeeeeee !!!!!

€ 0 van € 5.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.