Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Extinction Rebellion Nederland

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Help ons het XR Klimaatkamp te organiseren


Na een jaar van corona restricties is het de hoogste tijd om te laten zien dat onze klimaatbeweging veerkrachtig, strijdbaar en sterker dan ooit is. Tijdens het Extinction Rebellion (XR) Klimaatkamp in de Lutkemeerpolder, van 11 tot 15 augustus, gaan we elkaar weer ontmoeten, om te inspireren, organiseren en actie te voeren. Laten we het momentum van vóór de corona crisis terugpakken door tijdens het klimaatkamp te laten zien dat we samen sterk staan. Wij bevinden ons in een noodsituatie. Een leefbare planeet wordt ons afgepakt. Maar samen gaan wij daar een stokje voor steken! Help ons daarom het XR Klimaatkamp te organiseren met een financiële bijdrage. Bedankt voor je steun!


Waarom een XR Klimaatkamp?


Het Klimaatkamp is de ideale manier om met Extinction Rebellion (XR) samen te komen en te mobiliseren voor toekomstige massa acties. Na een jaar van online meetings en kleinschalige, decentrale acties, biedt dit kamp activisten vanuit de hele klimaatbeweging de mogelijkheid om elkaar weer in het echt te ontmoeten. Het onlangs uitgelekte IPCC rapport heeft wederom laten zien dat de klimaatcrisis veel erger is dan we dachten en in de politiek lijkt er tot op de dag van vandaag nagenoeg niets te veranderen. Actie is nu harder nodig dan ooit! Daarom is het van groot belang dat we als beweging elkaar weer opzoeken, zodat we elkaar kunnen motiveren, inspireren en mobiliseren.


Waarom in de Lutkemeerpolder? Het XR Klimaatkamp is een manifestatie in solidariteit met de actiegroep Behoud Lutkemeer, die opkomt voor het laatste stukje biologische landbouwgrond in Amsterdam, waar de gemeente Amsterdam, Schiphol en Ahold een distributiecentrum willen bouwen. De eerste plannen voor een bedrijventerrein op deze schaarse grond dateren van twintig jaar geleden. Dat was een tijd waarin termen als ‘lokaal voedsel’ en ‘korte ketens’ de gemoederen niet bezighielden. Er is sindsdien veel veranderd: klimaatverandering dwingt ons allemaal anders te kijken naar plekken als de Lutkemeerpolder. Daarom is deze locatie bij uitstek geschikt als voedingsbodem voor radicale actie en zal tussen 11 en 15 augustus dienen als terrein voor het klimaatkamp. Voor meer informatie zie: http://behoudlutkemeer.nl


Wat gaan we doen tijdens het XR Klimaatkamp?


Je kunt trainingen verwachten met betrekking tot actievoeren, organiseren en regenereren. Er zullen allerlei workshops worden gegeven, waar je je eigen spandoeken, of ander actiemateriaal leert maken. Tijdens lezingen kun je leren over de klimaatcrisis en de benodigde oplossingen. Er wordt gewerkt aan een mooi programma van sprekers en bekende artiesten, zoals Hang Youth en Merol. Bovenal zal er heel veel gezelligheid, ontspanning en de mogelijkheid zijn om elkaar te ontmoeten. Je kunt in het kamp verblijven en overnachten en heerlijk veganistisch eten. Kortom, wat wil je nog meer deze zomer?


Daarnaast is er naar verluidt een massa actie in de buurt van het kamp, daarover later meer... ;)


Waaraan wordt jouw bijdrage besteed?


Alleen met jouw bijdrage kunnen we dit XR Klimaatkamp realiseren. Wij zijn volledig afhankelijk van onze donateurs en de vrijwilligers die zich voor het kamp inzetten. Daarom vragen we jou om een financiële bijdrage en we hopen je natuurlijk ergens tussen 11 en 15 augustus in de Lutkemeerpolder te zien. De geschatte kosten voor de organisatie van het Klimaatkamp bedragen 15.000 euro. Waaraan wordt jouw bijdrage besteed?


- De huur van tenten en ander 'festival' materiaal.

-Technische apparatuur voor sprekers/optredens.

-Sanitaire voorzieningen.

-Verlichting op het terrein.

-Veiligheid (EHBO, brandblussers, beveiliging etc.).

-Transportkosten materialen evenement.

-Onkostenvergoeding voor sprekers en artiesten.

-Outreach materiaal (flyers, stickers, posters, buttons etc.).


ANBI status

Donaties worden ontvangen door Stichting Vrienden van XR. Deze stichting heeft de vertrouwde ANBI status. Voor meer informatie, zie: https://extinctionrebellion.nl/stichting-vrienden-van-xr/ 

 


Bedankt voor je steun!

 

Met liefde en solidariteit,


XR Nederland Fondsenwerving team

[email protected]

www.extinctionrebellion.nl

https://www.facebook.com/ExtinctionRebellionNL


Disclaimer: Foto's zijn door verschillende fotografen genomen tijdens het XR Klimaatkamp op het Museum Plein (Amsterdam) in 2020, tijdens de September Rebellie van Extinction Rebellion NL.

€ 12.070 van € 15.000
80.5% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.