Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Extinction Rebellion Nederland

Locatie:

Den Haag, Nederland

De Klimaatrebellie was een groot succes

Dankzij jullie steun en bijdrage hebben wij afgelopen rebellie in het najaar van 2021 alles kunnen geven om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis en actie te eisen.

Maar het actievoeren gaat door, want de overheid heeft nog geen gehoor gegeven aan onze eisen: doe wat nodig is en maak Nederland klimaatneutraal in 2025. Bovenal: Doe dit op een KLIMAATRECHTVAARDIGE manier!

We hebben nog hulp nodig met het dekken van de laatste kosten van de rebellie, rebelleer jij mee met je portemonnee?

Jij kunt mee doen door ons financieel te steunen via dit platform, of door direct een bedrag over te maken op NL86 SNSB 0783 1486 74 t.n.v. Stichting Vrienden van XR.


Kom in actie, de klimaatcrisis is nu

De Crisis is NU en actie MOET. Het huidige klimaat beleid van de overheid verhit de Aarde met ruim 3 graden, wat een onleefbare situatie is voor mensen en het meeste andere leven op de planeet. Klimaatneutraal in 2050 veroordeelt ons tot een onleefbare planeet met nog meer dodelijke natuurrampen, extreme honger, oorlog, geweld en honderden miljoenen klimaatvluchtelingen.


Jouw donatie is belangrijk

Voor de rebellie waren veel actiematerialen nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan spandoeken, vlaggen, lock-on buizen, creatieve installaties, outfits en nog veel meer! Ook was er een uitgebreid programma met legale activiteiten, waaronder sprekers, muziek, panel gesprekken, workshops en nog veel meer. Kortom, dit kostte een hoop tijd en geld. Hier zijn wat voorbeelden:


€ 25 = 1000 eco flyers

€ 50 = Set blokken voor het bedrukken van spandoeken en shirts

€ 100 = Een locatie huren voor lezingen en trainingen

€ 250 = 3 grote spandoeken voor protesten

€ 500 = Per maand huur ter voorbereiding op grote (kunstzinnige) acties

€ 5.000 = Actiematerialen en voorzieningen voor rebellen tijdens grote blokkades

€ 10.000 = Huur podia en en apparatuur voor legale demonstraties


CBF erkenning en ANBI-status

Donaties komen binnen bij Stichting Vrienden van XR. De stichting heeft de ANBI-status en is erkend door het CBF als goed doel. Giften zijn aftrekbaar voor de Nederlandse inkomstenbelasting.

 

Bedankt voor jouw steun. Met liefde en solidariteit,

XR Nederland Fondsenwervingsteam

[email protected]

www.extinctionrebellion.nl

https://www.facebook.com/ExtinctionRebellionNL

€ 42.426 van € 45.000
94.3% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.