Educatie   

Aangemaakt door :

Dylan van der Weide

Locatie:

, Gambia

Dylan en Wout, twee jonge studenten willen bijdragen aan Go for Africa. Hiervoor hebben zij jouw hulp nodig en vragen jou om te doneren! In Gambia gaan wij onderwijs verzorgen, ziekenhuisbedden maken en warm water voorzieningen op scholen aanleggen. Hieronder bij informatie lees je hierover nog meer.

Go for Africa is een stichting  die zich al meer dan 10 jaar inzet voor mensen in Gambia en Senegal. Zie http://goforafrica.nl/

Gedurende 10 weken gaan wij de lokale bevolking in Gambia helpen door middel van projecten die wij in Nederland voorbereiden. Onze bijdrage aan de Gambiaanse samenleving kunt u volgen op instagram: @GoTeamWoDy

Go for Africa is gebaseerd op de volgende waarden:

  • Samen leren | In Afrika dragen de Nederlandse leerlingen hun kennis over aan leerlingen en docenten op de Afrikaanse beroepsscholen. In West Afrika werken de studenten zeven weken lang samen met een twaalftal beroepsscholingsprojecten in Gambia en Senegal.
  • Avontuurlijk | De studenten richten een eigen team op, bereiden hun stage voor, organiseren sponsoractiviteiten, prepareren een auto en leggen daarmee in drie weken 7.000 kilometer af door avontuurlijk terrein met bijzondere ontmoetingen.
  • Samenwerken in ontwikkeling | Een uitwisseling van kennis en culturen met grote waarde voor iedereen die betrokken is: de studenten, hun netwerk en begeleiders van hier en daar, de beroepsscholen, de lokale gemeenschap en de lokale en nationale overheid.
  • Duurzaam hergebruik | Het meegenomen didactische materiaal (via container vooruit gestuurd of in de auto’s meegenomen) wordt gedoneerd en samen met de Afrikaanse studenten en docenten geïnstalleerd. Voor het materiaal en voor veel auto’s is West Afrika dus letterlijk de eindbestemming: van auto´s worden educatieve modellen gemaakt , binnen de scholen ingezet als bijvoorbeeld leerlingenvervoer of binnen dorpen gebruikt voor ziekenvervoer.
  • Sociaal | Studenten hebben letterlijk en figuurlijk grensoverschrijdende ervaringen, die de blik op de bekende omgeving blijvend veranderen en het bewustzijn openen voor een ander deel van de wereld. Zij dragen deze ervaringen en enthousiasme uit binnen en buiten de schoolomgeving aan medestudenten, vrienden, familie en later in hun werkomgeving. Ze ontwikkelen een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen.


Het is een avontuurlijke manier van stage lopen. Het programma richt zich op Nederlandse studenten die per auto naar West-Afrika reizen om vervolgens daar een stageproject uit te voeren gedurende 10 weken.

Tijdens de eerste 3 weken zullen we ruim 7500 km afleggen en door ruim 10 verschillende landen reizen. De auto waarmee wij de reis afleggen wordt in Gambia geschonken aan een goed doel met een maatschappelijke bestemming.€ 2.173 van € 10.000
21.7% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.