Sport   

Aangemaakt door :

Nederlandse Damesselectie Kanopolo

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Beste lezer,


Wij zijn acht kanopolo speelsters en twee coaches met 1 gezamenlijke droom; goud op de World Games 2022 in Birmingham, Amerika. Een droom die door corona werd uitgesteld en nu erg ver weg lijkt door de vele kosten die erbij komen kijken. De World Games worden ook wel gezien als de Olympische Spelen voor niet Olympische Sporten, en zijn één keer in de vier jaar. 


Als u zich afvraagt; ‘Wat is kanopolo’, dan raden wij voor een korte introductie “A Beginners' Guide to Canoe Polo” op YouTube aan.


De weg naar onze droom gaat met pieken en dalen. Wij nemen jullie mee in ons verhaal. Ten eerste moesten wij een plek zien te veroveren tussen de 7 landen die mogen deelnemen aan de World Games. Om te kwalificeren moet een team in de top 6 eindigen op het Wereldkampioenschap. Vanwege corona ging het WK kanopolo in Rome in 2020 niet door. Lang was onduidelijk of wij wel of niet mochten deelnemen aan de World Games. De World Games zouden op dat moment nog plaatsvinden in juli 2021. Uiteindelijk is besloten om het WK in 2018 te gebruiken als kwalificatie jaar. Het was eindelijk duidelijk, wij zijn gekwalificeerd! De onzekerheid was voorbij en we konden ons vol gaan richten op onze droom. Tot niet heel veel later het nieuws kwam dat de Olympische zomerspelen waren verzet naar juli 2021. Al snel daarna kwam het bericht dat daarom de World Games een jaar werden uitgesteld naar juli 2022. En zo ook ons doel voor goud. Toen eindelijk een nieuwe datum bekend was voor de World Games, werden de kosten ook bekend. Een bedrag wat voor de jonge speelsters niet met eigen middelen te betalen is.


De World Games is het hoogst haalbare podium binnen onze sport. Een podium waar wij helaas als Nederlandse Damesselectie nog nooit op hebben mogen staan, maar waar wij verandering in willen brengen! Nadat wij afgelopen jaar tweede zijn geworden op het EK, is ons doel voor dit jaar niks minder dan goud (EK: zilver voor Oranje Dames – Kanopolo.nl). Door het forse prijskaartje kunnen we niet zonder financiële hulp onze droom in werkelijkheid brengen. Wij vragen jullie om bij te dragen aan de kosten voor de World Games.


Wij organiseren ook clinics voor bedrijven. In een programma van 2 dagdelen (ochtend/middag of middag/avond) nemen wij u eerst mee het water op om onze prachtige sport kanopolo uit te proberen. Na een stevige lunch of avondeten kunt u luisteren naar een inspirerend verhaal van gastspreker Jochem Uytdehaage (winnaar van 2x olympisch goud als langebaanschaatser). Deze clinic organiseren wij voor groepen tot maximaal 30 personen. Bij vragen en interesse kunt u contact met ons opnemen via n[email protected]


Sportieve Groet,


Linda van As

Alisha van den Berg

Charlotte Bakkes

Diewertje Bink

Marijke Dijkman

Selina Dijkstra

Marieke van Hofslot

Sarissa van Veenendaal


Coaches

Sytse van der Zwan

Maartje Sypkens€ 8.504 van € 25.000
34% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.