Noodhulp   

Aangemaakt door :

Robert Storm

Locatie:

Verbandsgemeinde Altenahr, Duitsland

Vrienden, familie, 


Wat een ongelooflijk natuurgeweld viel Altenahr en de regio Noordrijn-Westfalen een kleine week geleden ten deel. Binnen minuten was het grootste kwaad al geschied, maar de rivier kende geen genade en sleurde eindeloos lang alles mee in haar verwoestende kracht. 


Het belangrijkste is dat Trees en Richard het ondanks alles goed maken en dat hun woonhuis onbeschadigd is. Ze verkeren in goede gezondheid en zijn strijdlustig, maar "de natuur heeft gewonnen" zei Trees in een interview op de NOS. Van Altenahr is weinig meer over en het is maar de vraag of het ooit weer de plek zal worden die het was. Toch geven we ons niet gewonnen. We hebben potdomme wel voor hetere vuren gestaan.


Er zal, zodra dat goed en veilig kan, flink gewerkt worden. De schouders er onder en die schop de grond in. Op de foto's is links te zien hoe alles er nu bij ligt en rechts zie je hoe het was maar vooral ook weer moet worden. Work to be done! 


Wat je tot die tijd kunt doen: doneren!


Trees, Richard en Cliff hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in de tuin, de garage, het atelier en het Seinwachtershuisje. Cliff heeft het afgelopen jaar stevig geklust, maar een hoop van zijn werk is teniet gedaan. De volledige garage is weggevaagd evenals de inhoud. Gereedschappen, fietsen, brommers, alles is weg. Ook van het atelier is niks meer over. Vijf jaar aan kunst is verdwenen en al het werkgerij is in de stroom meegevoerd. De caravan stond ook geen schijn van kans tegen het geweld. Het is een ravage, getuige de foto’s, en het zal jaren duren voordat alles weer een beetje hersteld is.


Er is helaas geen verzekering tegen hoog water en of er aanspraak gemaakt kan worden op een noodfonds is nog de vraag. De tienduizenden euro’s en eindeloze liefde die er al in hun paradijs gestoken is kunnen we niet terughalen, maar we kunnen ze wel vast op weg helpen. 


Tijd om te beginnen met het herstel en herstel begint bij onze donaties. Wij maken ons samen hard voor de familie Mosterd. Het doel is om Trees weer met een paar jaar kunstworkshops voor het atelier in de tuin te zien geven. Richard zien we graag weer oreren over de geschiedenis op een groene grasmat en Cliff moet eindelijk kunnen genieten van zijn Seinwachtershuisje. Daar doen we het voor.


Wir schaffen das lieve vrienden en familie. Zusammen!

€ 14.655 van € 10.000
146.6% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.