Dieren   

Aangemaakt door :

Phundundu Stichting Nederland

Locatie:

, Zimbabwe

In deze zware tijden zijn we er om elkaar te helpen.

Zeker als 't de zeer ernstig met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn betreft.

En daarom zijn wij meteen in actie gekomen na de noodkreet van De Savé Valley Conservancy in het zuid oosten van Zimbabwe.


-------- Deze jonge zwarte neushoorn heeft zeer dringend veterinaire hulp nodig na te zijn aangevallen --------


Beschermde natuurgebieden zoals Save Valley hebben het zwaar nu er al een jaar lang geen inkomsten uit toerisme binnenkomen. De financiële middelen om deze neushoorn de medische zorg te geven die hij nodig heeft om te overleven is er niet. Het betreft een jong mannetje van 27 maanden oud met ID nr 1436. Er zal een helicopter ingezet moeten worden om hem vanuit de lucht te kunnen verdoven waarna hij met een vrachtwagen vervoerd zal worden naar de plek waar hij geopereerd wordt aan zijn zware verwondingen. Daarna blijft dit prachtige dier 3 maanden in revalidatie. Naast de verzorging moet er ook permanente bewaking aanwezig zijn.


De neushoorn is nog altijd erg geliefd bij stropers omdat z'n hoorn kapitalen waard is op de Aziatische markt. Van de zwarte neushoorn zijn er in totaal nog maar rond de 5000 exemplaren over waarvan een deel te vinden is in Zimbabwe. Allen leven onder permanente beveiliging. Ieder exemplaar van dit prachtige iconische dier moeten we koesteren en beschermen!


De benodigdheden en kosten op een rijtje:

  • Helicopter: 2000,-
  • Veterinaire kosten: 2200,-
  • Vrachtwagen + diesel: 1600,-
  • Beveiliging voor 3 maanden: 3000,-
  • Voedsel voor 3 maanden: 1500,-
  • Medicijnen: 600,-


Totaal: 10.900,-

€ 1.325 van € 10.900
12.2% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.