Maatschappij   

Aangemaakt door :

Marijn Baaij

Locatie:

Alkmaar, Nederland

Het zal je situatie maar zijn: alleenstaande vader die om de week zijn zoontje ziet. Familie van Bert woont in Drenthe en van een kleine uitkering houd hij simpelweg te weinig geld over om een sociaal netwerk te onderhouden. Op bezoek bij opa en oma lukt niet, dat blijft al tijden (ook pre-corona) bij beeldbellen.

Sinds een aantal jaren is het Bert gelukt om toch maandelijks een zeer bescheiden bedrag apart te leggen om hier zijn rijbewijs van te gaan halen. Als alles meezit en hij in 1 keer slaagt, heeft hij net voldoende geld om dit praktijk gebeuren zelf te betalen. Alleen, geen praktijk zonder theorie en dat zit er nu financieel niet in voor Bert.

Bert is dyslectisch en zal meer tijd nodig hebben om zijn examen te maken. Kosten voor een intensieve theorieweekend inclusief 1e examen, inclusief langer de tijd, bij CBR, zijn €165. Zelf denkt Bert dat hij, gezien zijn situatie, echt wel een tweede kans nodig heeft, vandaar het hogere streefbedrag.


Kortom, zijn er nog mensen in Nederland die een kleine donatie overhebben waardoor Bert zijn rijbewijs kan behalen en op die manier zijn sociale wereld kan vergroten? Met in het kielzog de mogelijkheid om zijn kleinzoon een band te laten opbouwen met zijn ouders...?


Ontzettend bedankt!

€ 0 van € 350
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.