Ondernemerschap   

Aangemaakt door :

Bouw en Montagebedrijf Matthijsse

Locatie:

Kraggenburg, Nederland

September 2019 was de eerste dag in mijn bestaan als zelfstandig ondernemer dat ik de handdoek even in de ring moest gooien, en als nier patiënt moest beginnen met dialyseren. Ik koos voor de PD dialyse om hier zo min mogelijk last van te hebben en mijn werkzaamheden zo snel mogelijk weer op te kunnen pakken. Na 6 weken verplicht rusten begon ik weer met datgene waar ik al ruim 30 jaar mijn boterham mee verdien, en dat is bouwen! Amper in het ritme van werken en dialyseren kreeg ik op de laatste dag van het jaar een telefoontje dat mijn hele wereld op zijn kop zette, en me qua werk weer op de reservebank deed plaatsnemen. We hebben een nier voor u, wilt u deze accepteren? Op dat moment kan je maar 1 ding zeggen, en dat was dat we natuurlijk deze kans wilden grijpen om weer een volwaardig leven te kunnen leiden. Het werd een rare rit naar Groningen. De weersomstandigheden waren verschrikkelijk! Een dikke deken van mist zorgde ervoor dat we amper 10 meter zicht hadden. De snelweg was afgesloten zodat we geen andere keus hadden dan binnendoor naar Groningen te rijden. Om 0:00 uur reden we bij Pesse de snelweg op voor de laatste kilometers. Er heerste een stemming wat een mix was van euforie, maar ook van verdriet. Natuurlijk waren we blij dat er een nier gevonden was, maar was die blijdschap wel iets wat we mochten tonen, omdat er ook een familie in rouw was vanwege hun dierbare waar zij afscheid van hadden genomen vandaag. Op de laatste dag van het jaar al vroegen we ons af of het anders was geweest wanneer de nier op 2 januari was gevonden. Rond 00:30 uur kwamen we aan in het ziekenhuis en onderging ik de laatste onderzoeken. Ik verkeerde gelukkig in een hele goede conditie waardoor ik snel het stempeltje "geschikt voor transplantatie" mocht ontvangen. Nu was het wachten op de nier, die in eerste instantie in Maastricht was aangeboden, maar voor hen niet goed genoeg bevonden werd. Om 06:30 uur kregen we groen licht en mocht ik naar de OK voor het ontvangen van mijn nieuwe nier. Op dat moment sta je nergens bij stil, denk je al helemaal niet na over wat dit zakelijk gezien voor je betekend. Drie jaar geleden liep mijn AOV af, en opnieuw een verzekering afsluiten werd een behoorlijk probleem. Verzekeringsmaatschappijen die wel wilden verzekeren tegen torenhoge premies, maar mijn nieren werden uitgesloten in de dekking op de polis. Mijn order portefuille stond vol tot de zomer, maar wanneer zou ik de draad weer op kunnen pakken? De klanten waar ik de komende weken aan de gang zou om een nieuwe badkamer te realiseren.. hoe kon ik die afspraak nakomen zodat ze op tijd konden verhuizen? Het waren allemaal zaken waar ik over na moest denken nadat ik uit de narcose was ontwaakt.

Uiteindelijk heb ik 6 maanden geen arbeid kunnen verrichten vanaf het moment dat ik begon met dialyseren en het moment na de transplantatie dat ik weer in mijn bedrijfsbusje kon stappen om naar mijn opdracht te gaan. En nu onder de huidige omstandigheden met het coronavirus wat zich maar blijft manifesteren heb ik geen andere keuze dan keihard aan de slag te gaan om inkomen te genereren wat we de afgelopen maanden gemist hebben. Dagelijks loop ik heel veel risico om het virus op te pikken, mijn weerstand is nagenoeg nul door de afweer onderdrukkende medicatie die ik dagelijks slik zolang ik leef. Maar fysiek voel ik me eigenlijk beter dan ik me ooit gevoeld heb! Mijn nieuwe nier doet het fantastisch, waardoor ik een aardige dosis energie weer teruggekregen heb. Mijn opdrachten portefeuille staat tot mei 2021 vol met mooie opdrachten, maar voor die opdrachten moet je wel werkkapitaal hebben. Daarom ben ik deze crowdfunding gestart, zodat ik mijn bedrijf weer financieel op de rit krijg, en mijn privé leven zonder geldzorgen kan oppakken. En waar begin je dan? Eerst ga je kijken of je een bedrijfsfinanciering kan krijgen.. dat was niet zo'n probleem alleen was wijze van terugbetalen in 9 maanden wel iets wat ik niet waar kon maken. Doordat ik natuurlijk het vorige jaar 3 maanden uit de running ben geweest, waren mijn jaarcijfers over dat jaar ook niet echt wat het normaal had kunnen zijn. Prognose 2020 was ook zo'n geval, waardoor ik op het gebied van financieringen eigenlijk nergens voor een goede financiering tegen een schappelijke rente en een fatsoenlijke termijn tot terugbetalen terecht kan.

Ik hoop dat er mensen zijn die mij kunnen helpen, die mij desnoods willen helpen om een financiering te verstrekken.


Groeten Simon Matthijsse€ 25 van € 30.000
0.1% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.