Wens   

Aangemaakt door :

Zusje van Schöll

Locatie:

Schiermonnikoog, Nederland

Lieve familie en vrienden, 


Lekker samen een middagje winkelen, samen naar de bioscoop, met de auto naar een grote stad rijden, uit eten gaan; allemaal dingen die voor de meeste gezinnen heel vanzelfsprekend zijn. Dat waren ze ook voor ons, tot een paar jaar geleden. Dat mama ziek was dat wist iedereen maar niemand had verwacht dat ze zo hard achteruit zou gaan als dat ze is gegaan. Van vele ziekenhuis bezoekjes naar langere tijden opgenomen zijn, naar revalidatie- na revalidatietraject en uiteindelijk zelfs niet meer thuis kunnen wonen. We hebben als gezin flink moeten inleveren de afgelopen tijd. 


Niet alleen kost het mama heel veel energie om een middagje met ons op pad te zijn, er is ook nogal wat voor nodig. Zonder zuurstoffles en rolstoel komen we niet verder dan de voordeur van het verpleeghuis. Die zuurstofflessen zijn zo zwaar dat mama ze zelf niet kan hanteren. Ze is dus altijd afhankelijk van hulp. Een draagbare zuurstofconcentrator zou haar helpen omdat ze die zelf kan meenemen. Hierdoor zou ze een stuk vrijheid terugkrijgen en minder afhankelijk zijn van anderen. Helaas wordt deze niet vergoed. 


Als gezin proberen we zoveel mogelijk mooie herinneringen te maken samen nu dat nog kan. Zo hebben wij bijvoorbeeld een heel mooi weekend Schiermonnikoog voor de boeg. Het is mama’s grote wens om daar nog eens samen naartoe te gaan. Alleen is daar bij ons veel planning voor nodig. Denk alleen al aan vervoer, hulpmiddelen en zorg. Een groep lieve vrienden helpt ons dit wensweekend mogelijk te maken. Niet alleen kost dat meer voorbereiding, er komt ook een flink kostenplaatje bij kijken. Zo moeten er hulpmiddelen gehuurd worden, moet er vervoer geregeld zijn op Schier en dus op de boot, moet er van te voren zuurstof geleverd worden en is er een accommodatie gehuurd waar ook een kamer is voor een verpleegkundige. 


Om dit alles te kunnen doen en mama nog één keertje mee te kunnen nemen naar Schiermonnikoog, vragen we om jullie hulp. Met jullie bijdrage maak je het voor ons mogelijk om nog één keer een weekendje weg te gaan en geven jullie mama een stukje vrijheid terug. 


Heel veel liefs, ook namens mama,


Mijs en Zusje


€ 2.460 van € 5.000
49.2% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.