Wens   

Aangemaakt door :

Saffiera Breidel

Locatie:

, South Africa

Beste allemaal,

 

Mijn naam is Saffiera Breidel en ik ben momenteel werkzaam als buitenlander in Zuid-Afrika sinds 2008. Ik heb hier een paar jaar geleden een baan gekregen,ivm mijn Nederlandse taal  maar er is veel veranderd in de loop van de afgelopen jaren veel xenofobe aanvallen en momenteel ervaren we dit opnieuw als dat niet genoeg is is het percentage voor geweld tegen vrouwen enorm gestegen, vrouwen mishandeling, voruwen verkrachting en moorden van kinderen en kinder ontvoeringen is met de laatste jaren behoorlijk gestegen.

Je veiligheid is niet gegarandeerd. Ik komoorspronkelijk uit Suriname en als vrouw vrees ik voor mijn eigen veiligheid en kan ik niet naar bepaalde plaatsen in Johannesburg gaan of zelfs naar mijn werk komen is een risico.


Ik wil het land verlaten omdat ik van mening ben dat Zuid-Afrika in de richting gaat waar Zuid-Afrika over het algemeen een reisadvies heeft met een aanbeveling om een ​​hoge mate van

voorzichtigheid in acht te nemen vanwege het niveau van ernstige criminaliteit. In 2017/8, 2 930 volwassen vrouwen vermoord. Het is op grote schaal online gedeeld dat een vrouw elke vier uur wordt vermoord in Zuid-Afrika.. Volgens de meest recente gegevens van 2017/18 wordt een vrouw elke drie uur vermoord in Zuid-Afrika.

In een rapport over geslachtsgerelateerde moord op vrouwen en meisjes zegt het VN-bureau "het conventionele begrip het idee overbrengt dat haatmisdrijven tegen vrouwen door mannen worden begaan, simpelweg vanwege de genderrollen die aan vrouwen zijn toegewezen". Dit is een vergelijkbare definitie die wordt gebruikt door het statistische bureau van

Zuid-Afrika, Stats SA: "Het opzettelijk doden van vrouwen [vrouwen of meisjes] omdat ze vrouwen zijn." Zuid-Afrika wordt geconfronteerd met een terugslag nadat relschoppers deze week in en rond Johannesburg op immigranten uit andere Afrikaanse landen hebben gericht, hun winkels in brand hebben gestoken en tot ten minste 10 doden hebben geleid. Nu hakken boze burgers en regeringen over het hele continent uit naar Zuid-Afrika en zijn bedrijven en klagen ze af wat ze 'xenofobie' noemen.


 Zie hieronder enkele nieuwsartikelen:

https://www.bbc.co.uk/news/world-africa-47800718

https://www.nytimes.com/2019/09/05/world/africa/south-africa-xenophobia-riots.html

https://www.moneyweb.co.za/news-fast-news/woman-murdered-every-three-hours-in-south-africa-stokes-protests/

https://www.youtube.com/watch?v=P4_dHHhfRf8

https://www.dailymaverick.co.za/article/2019-04-26-murder-rates-in-2019-are-much-lower-than-1994-even-if-it-doesnt-feel-that-manier/


Met dit alles in het achterhoofd geloof ik dat ik me persoonlijk niet meer veilig voel en wat hulp nodig heb, ik heb een baan in een ander land (Hongarije) en ik heb wat spaargeld maar heb wat extra geld nodig voor de eerste maand huur inclusief deposito en utilities borg en ver om de kosten te dekken voor mijn verhuis inboedel en opslag voor twee weken in Hongarije


Elke bijdrage aan mijn doel stel ik zeer op prijs.Je mag zelf bepalen welk bedrag je wilt geven via mijn crowdfunding link en ook zelf bepalen als je je naam bij wilt zetten of als anoniem wilt doneren The choice is yours.

 

Met vriendelijke groeten,

Indien men persoonlijk contact wil opnemen met mij kan dat via:

Whatsapp: +27789802145

Via Facebook : https://www.facebook.com/sweetsaffie

Linkedin:

https://www.linkedin.com/in/saffierabreidel/

Email: [email protected]Fundraising campaign voor vertrek uit Zuid Afrika.Mijn naam is Saffiera Breidel en ik ben momenteel werkzaam als buitenlander in Zuid-Afrika sinds 2008. Ik heb hier een paar jaar geleden een baan gekregen,ivm mijn Nederlandse taal maar er is veel veranderd in de loop van de afgelopen jaren veel xenofobe aanvallen.
€ 195 van € 1.500
13% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.