Vrijwilligerswerk   

Aangemaakt door :

Lonneke Bakker

Locatie:

Guayaquil, Ecuador

In Guayaquil, Ecuador, komen veel tienerzwangerschappen voor als gevolg van seksueel geweld. Tussen begin mei en eind juli 2020 ga ik, Lonneke Bakker, ondersteuning bieden aan verschillende projecten in een van de armste wijken in Guayaquil. De ondersteuning is vooral gericht op seksuele voorlichting en weerbaarheid.

Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. De droom om mijn opgedane kennis en expertise als Pedagoog over te dragen aan anderen. Andere professionals in een land waar die kennis niet makkelijk te vergaren is / niet aanwezig is. Mijn droom om iets te kunnen betekenen in de wereld, gewoon omdat ik dat wil en belangrijk vind. In Ecuador, Guayaquil, mag ik mijzelf ongeveer 3 maanden settelen en vrijwilligerswerk verrichten.

Mijn expertise rondom (seksuele) weerbaarheid, uitbuiting en preventie van tienerzwangerschappen ga ik overdragen aan professionals in Guayaquil, een miljoenenstad aan de kust van Ecuador. Binnen drie bestaande projecten ga ik meewerken en ondersteunen in het ontwikkelen en opzetten van voorlichtingen en weerbaarheidstrainingen.

Binnen de stichting La Sonrisa Naranja, de stichting achter een medisch centrum in El Barrio Horizontes del Fortin, een ontwikkelingswijk in Guayaquil, ga ik voorlichtingen geven over seksualiteit, relaties, Soa's en zwangerschappen. Het medisch centrum is opgericht door twee artsen: Els van der Linden en Gonzalo Bonilla. Het doel van het medische centrum is het leveren van medische zorg aan mensen die onder normale omstandigheden de gewenste zorg niet kunnen bekostigen: https://www.lasonrisanaranja.nl/nl/

Hogar Ines Chambers is een organisatie in Ecuador die kinderen en jongeren opvangt. De kinderen en jongeren zijn uit huis geplaatst en worden verzorgd en ondersteund. Samen met de psychologen van deze organisatie ga ik een weerbaarheidstraining ontwikkelen en opzetten. De psychologen krijgen tools/ handvatten om zelf de weerbaarheidstrainingen te geven en op te kunnen blijven zetten binnen de organisatie: https://www.facebook.com/HogarInesChambers/

Ten slotte ga ik op een school in een van de armste wijken een weerbaarheidstraining ontwikkelen en geven, gericht op het weerbaarder maken van de kinderen. De training zal ook ter preventie van tienerzwangerschappen ingezet worden. De school heet 'School in Ecuador'. De school helpt kinderen uit arme gezinnen aan goed en betaalbaar onderwijs. Onderwijs is belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen in deze arme wijk om hen de mogelijkheid te bieden voor een betere toekomst: https://www.schoolinecuador.nl/

Om deze voorlichtingen en weerbaarheidstrainingen te kunnen geven en overdragen, zal ik materialen nodig hebben. Onder andere gekleurd papier, klappers, stiften, knutsel spullen, stootkussens, tennisballen, klei en anticonceptie (bijvoorbeeld condooms om mee te geven).

Het laten verschepen van deze spullen is prijzig en het duurt een lange tijd voor dit aankomt in Ecuador. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om financiële middelen in te zamelen om deze materialen te kopen. Zo kan ik de materialen in Ecuador aanschaffen, waardoor ook de economie in Ecuador daar profijt van heeft.

Mijn streef bedrag is om 1000 euro op te halen voor het project.
€ 1.350 van € 1.000
135% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.