Noodhulp   

Aangemaakt door :

Alex Kalter

Locatie:

Noordkaap, Zuid-Afrika

Wij zijn getroffen door de situatie van de zus en zwager van onze schoonzoon Elmar.

Het gaat over het echtpaar Appie en Carmenn van Zyl - de Beer. Ze wonen samen met hun 2 kleine kinderen op Boerderij Kamas in de Noordkaap Zuid Afrika. De familie van Zyl heeft een schapenboerderij welke al sinds 1911 in de familie is en Appie is de 4e generatie op deze

boerderij. Sinds 2017 worden ze echter geteisterd door extreme droogte en het is moeilijk om de dieren in leven te houden. De kudde wordt hierdoor steeds kleiner. Om toch een inkomen te hebben werkt Carmen in het onderwijs op een afstand van 110 km. waardoor ze met haar kinderen de hele week ver van huis is.

Om het tij te keren is de mogelijkheid om een boorput te slaan waaruit ze vers water kunnen pompen om zelf het veevoer te kunnen gaan verbouwen die ze voor hun schapen nodig zijn. Het land is vruchtbaar genoeg als er maar voldoende water hebt om gewassen te kunnen bevloeien. De kosten voor het slaan van de boorput zijn 15.000 euro en helaas zijn ze zelf niet in de mogelijkheid om dit te realiseren.

Daarom doen we een beroep op diegenen die met ons willen proberen om dit voor elkaar te krijgen.

Het zou fantastisch zijn als dit gezin een boterham kan blijven verdienen op een boerderij waarop al 110 jaar door de familie wordt gewerkt en de familie bij elkaar te houden We willen vragen om een donatie te doen en samen met ons proberen om dit tot een succes te maken.


Als ook u zich betrokken voelt bij de familie van Zyl-de Beer wilt u deze crowdfunding dan delen in uw contacten en/of op uw sociale media.

Het zal zeker helpen om dit onder de aandacht te brengen van een grote groep mensen. Alvast dank hiervoor.


Vriendelijke groet, Bernadet en Alex Kalter


€ 315 van € 15.000
2.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.