Noodhulp   

Aangemaakt door :

Alex Kalter

Locatie:

Noordkaap, Zuid-Afrika

Op schapenboerderij Kamas in de Noordkaap van Zuid Afrika boert de familie van Appie Zyl-Carmenn de Beer.

Ze hebben 2 kinderen Albertus van 5 en Franze van 3 jaar. De boerderij is sinds 1911 in het bezit van de familie van Zyl en Appie is inmiddels de 4e generatie. Sinds 2017 is er een extreme droogte en enorm moeilijk het hoofd boven water te houden. Carmenn heeft haar oude beroep in het onderwijs weer opgepakt en werkt de hele week op 110 km afstand om geld te verdienen waardoor het gezin door de week van elkaar gescheiden is. Om het tij te keren is de mogelijkheid een boorput te slaan om water op te pompen om zelf drinkwater voor de dieren te kunnen oppompen en het land te bevloeien en voedsel voor de dieren te kunnen verbouwen.

Subsidies via de overheid kennen ze daar niet en een lening via de bank is ook niet mogelijk.

Onze schoonzoon Elmar de Beer is de zus van Carmenn en woont met onze dochter in Gent Belgie.

Via hen horen we verhalen over de moeilijke situatie van de familie van Zyl in Zuid Afrika. Mijn vrouw en ik zijn hierdoor getroffen.

We hebben dan ook besloten om een crowdfund actie te starten om een waterput te kunnen laten maken.

We hopen dat we veel steun krijgen om voor de familie van Zyl de waterput te realiseren.

We vragen iedereen die deze crowdfunding een warm hart toe draagt om dit te delen op uw sociale media opdat zoveel mogelijk mensen dit kunnen lezen.

Vriendelijke groet, Alex en Bernadet Kalter.

€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.