Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Ron Wubs

Locatie:

Stadskanaal, Nederland

Lieve mensen, vrienden.


Ik wandel al een aantal jaar en doe dat voor mij zelf.


Voor de mensen die het niet weten, ik heb de ziekte van Dercum. Ik ben al een paar keer geopereerd. Zo heb ik een maagverkleining (Gastric Bypass) gehad en ik heb een buikwandcorrectie gehad om (40+) goedaardige tumoren te laten verwijderen. Door de ziekte van Dercum kon ik zelf niet op een gezond gewicht blijven.

Er valt voor mij goed mee te leven. Na de eerste operatie vond ik, dat ik een tegenprestatie moest gaan doen om in vorm te blijven. Ik ben toen gestart met trainen voor de Vierdaagse van Nijmegen. Nu ruim 10 jaar later, heb ik al vele wandeltochten gelopen. 1000 tot 1500 kilometer in 1 jaar heb ik wel gewandeld.


Tot 2019 liep ik voornamelijk alleen voor mijn eigen gezondheid en plezier. In 2019 werd ik gevraagd om een team te vormen om van Zoutkamp via Groningen naar Veendam te lopen in 24 uur. En sponsors te zoeken voor een goed doel. (UMCG kanker onderzoek). We zijn met 9 mensen om 5 uur gestart, en de volgende dag waren we om ’s middags om 3 uur in Veendam. We hebben 22 uur over die 100km gedaan. Daarmee hebben we een bedrag bijeen gelopen van 4750 euro.


Met dank aan de NB+ Groep voor hun bijdrage en het lenen van de bus.


Dit jaar wil ik geld bij elkaar lopen voor de stichting Lutje Geluk. De stichting Lutje Geluk maakt uitjes mogelijk voor gezinnen in Groningen die daar zelf geen financiële ruimte voor hebben. Dat doen ze met behulp van donaties in geld of natura. Gezinnen mogen zelf kiezen wat ze graag willen ondernemen en ontdekken. Lutje Geluk regelt de toegang, maar ook bijvoorbeeld het vervoer als het nodig is.


Ik zelf heb van dicht bij gezien hoe de stichting iets heeft betekend voor een groep kinderen uit mijn wijk, waarbij een donatie is gebruikt voor het huren van 20 fietsen op Schiermonnikoog. Wat voor de een namelijk vanzelfsprekend lijkt te zijn, ligt voor een ander buiten budget.


En als het kan via deze weg, wil ik iets terug doen. Door mijn wandelen te combineren met een beetje aandacht voor die stichting en de sponsoring die ik van vrienden/bedrijven krijg.


Op de facebook pagina wandelen voor geluk zal ik foto's bij houden en wat informatie delen.


Alvast bedankt voor jullie bijdrage


€ 5.000 Doelbedrag

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.