Vrouwenemancipatie   

Aangemaakt door :

Doingoood Foundation

Locatie:

Kampala, Uganda

Wakisa Ministries is een crisisopvang centrum voor tienermeisjes met een ongeplande zwangerschap. De meisjes blijven hier gedurende hun zwangerschap en na de bevalling verlaten zij het project weer.

In veel gevallen hebben zij niet vrijwillig seksueel contact gehad waardoor zij zwanger zijn geraakt. Bij Wakisa Ministries verblijven maximaal 50 meisjes tussen de 12 en 19 jaar oud. Schaamte en schande zorgen ervoor dat zij niet geaccepteerd worden door de familie, vooral tijdens hun zwangerschap. Sommige meisjes kunnen na hun bevalling wel weer terug naar huis, naar hun ouders. Sommige meisjes willen niet terug, omdat de vader van het kind nog in de buurt is. Sommige meisjes staan hun baby af ter adoptie.


De meisjes bij Wakisa Ministries zijn getraumatiseerd door wat hen is overkomen en zijn vaak erg onzeker over hun toekomst. Bij het project krijgen ze de kans om hun verhaal te doen en worden zij voorbereid op hun aankomende moederschap. Ze leren diverse vaardigheden waarmee ze later ook inkomen kunnen genereren zoals koken, kleermaken, kaarsen maken, sieraden maken en tuinieren. Sommige meisjes hebben heel weinig onderwijs gehad en zij leren ook verder lezen, schrijven en rekenen.

Ook gaan medewerkers van het project regelmatig langs op scholen om aan meisjes voorlichting te geven over (het voorkomen) van tienerzwangerschappen en het verkopen van boekjes met informatie hierover.


Door jouw steun hebben deze meisjes een kans op een mooie toekomst.

€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.