Noodhulp   

Aangemaakt door :

Julia Janssen

Locatie:

, Griekenland

Lieve allemaal,


Deze zomer ga ik vrijwilligerswerk doen bij een van de vluchtelingenkampen op Lesbos. Dit doe ik bij Stichting Because We Carry (www.becausewecarry.org). Zij zorgen ervoor dat aan de basale levensbehoeften van mensen voldaan wordt, denk hierbij aan rondbrengen van ontbijt maar ook melkpoeder of luiers voor baby’s, kleding of slaapzakken. Hiernaast organiseren zij ook activiteiten: zo is er een plek om thee te drinken en te kunnen praten, sporten of spelen of muziek te luisteren. Zie hier een filmpje over het werk van Because We Carry: https://youtu.be/d3jbQ-WYzZM

Because We Carry is geheel afhankelijk van donaties en om hun werk te kunnen doen hebben ze elke maand ongeveer 50.000 euro nodig. Ze werken met een systeem met wekelijks een nieuw team van 7 vrijwilligers.  Dit weekteam wordt geacht (minimaal) 8000 euro mee te nemen (zie Beleidsplan p.5), om zo alle werkzaamheden mogelijk te maken. 


Vandaar dit bericht: zou je iets willen bijdragen? Mijn doel is om minimaal 1150 euro op te halen voor als ik in juli ga. De mensen in de kampen op Lesbos hebben veelal vreselijke dingen meegemaakt, moesten hun huis en familie verlaten en zijn via een vaak nare reis op Lesbos beland, waar de omstandigheden (heel zacht uitgedrukt) ook niet al te best zijn. Door te doneren kun je een verschil maken, al is het klein. Zodat deze mensen zich welkom en gezien voelen, hopelijk een beetje rust kunnen vinden en naar de toekomst kunnen kijken. Niemand verdient het om zo te moeten vluchten. 


Bedankt dat je de tijd nam dit bericht te lezen, en nog meer bedankt als je besluit iets bij te dragen. Als je meer wilt weten, vraag het vooral!


Groetjes Julia


PS: Naast financiële zijn ook materiële donaties zeer welkom: bijvoorbeeld melkpoeder, (nieuw) ondergoed en sokken, slaapzakken, maandverband, zonnebrandcrème etc. BWC houdt hier een specifieke lijst van bij (ze nemen dus niet zomaar alles aan!). Over een tijdje ga ik met deze inzameling aan de slag.Nog even wat praktische zaken:

  • Als je een donatie doet, gaat deze voor nu naar een rekening die ik hier speciaal voor geopend heb, en tegen de tijd dat ik met mijn team naar Lesbos ga (in juli), wordt het totaalbedrag van het team overgeschreven naar de stichting.  
  • Al het gedoneerde geld gaat naar de stichting, niets is voor mij privé (ik betaal zelf dus de reis enz)Wil je meer informatie over de stichting?

Zie dan hun website (www.becausewecarry.org);

Instagram (https://www.instagram.com/because_we_carry/);

Het (meest recent gepubliceerde) beleidsplan: https://www.becausewecarry.org/wp-content/uploads/2018/05/Because-We-Carry-Beleidsplan-2018.pdf


€ 2.080
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.