Vrijwilligerswerk   

Aangemaakt door :

Mart van der Made

Locatie:

, Uganda

FIETSMARATHON 100 KM VOOR OEGANDA


Wie ben ik?

Hoi! Ik ben Mart van der Made, 16 jaar oud en ik zit in 5 VWO van het Roland Holst College in Hilversum.


Wat ga ik doen in Oeganda en met wie?

Na een aantal succesvolle expedities de afgelopen jaren organiseert mijn school samen met de organisatie Be More in februari 2019 een expeditie naar Oeganda, Afrika. Zodra ik hoorde dat ik in 5 VWO aan deze expeditie deel kon nemen heb ik me gelijk opgegeven door het schrijven van een motivatiebrief en ben ik uit 80 scholieren uitgekozen om aan deze expeditie deel te nemen.

Ik maak deel uit van een groep van 20 scholieren en 2 begeleiders van mijn school die twee weken lang in Oeganda vrijwilligerswerk gaan doen en ontwikkelingshulp gaan bieden.


Waarom een fietsmarathon als tegenprestatie voor Uw donaties?

Mensen in Oeganda moeten soms wel tientallen kilometers lopen om water tot hun beschikking te hebben. Om te ervaren wat mensen in Oeganda dagelijks moeten doorstaan heb de fietsmarathon van 100 km met water bedacht. Ik ga in de kerstvakantie zodra ik het streefbedrag van 2000 Euro heb bereikt een afstand van 100 km fietsen met een rugzak (camel bag) gevuld met water op mijn rug. 

Als bedrijf of particulier kan je mij steunen. Helpt U mij mee Oeganda te helpen? Sponsors van bedrijven worden genoemd in mijn FaceBook berichten. De Sponsor die mij voor het hoogste bedrag sponsort zet ik op mijn shirt tijdens mijn fietsmarathon!


Wat doet Be More in haar ontwikkelingsprojecten voor scholieren in Oeganda?

De ontwikkelingsprojecten van Be More waar ik vrijwillig deel van uit ga maken zijn opgestart door lokalen die wilden investeren in hun eigen community. De ontwikkelingsprojecten worden dan ook geleid door lokalen die zelf ook vrijwillig hun steentje willen bijdragen.

De Be More projecten in Oeganda lopen uiteen van bouwen & klussen, onderwijs, sport- en spel maar ook straatkinderen en zorg. Workshops geven over HIV/aids, ouderen helpen in de community, huizen bouwen of koffieplantages opzetten.

Bent U geïnteresseerd in meer informatie over Be More projecten in Oeganda:Wat leer ik er van?

Tijdens de reis wissel ik vrijwilligerswerk af op verschillende lokale projecten en thema's, ontmoet ik de lokale bevolking en zie ik ook nog een wat van het land en haar dieren.

Voor mij zal deze reis, de voorbereiding ervan, het inzamelen van voldoende geld en het ontwikkelingswerk zelf ter plekke, het ontmoeten van de lokale bevolking en de andere cultuur en levensstandaard echt een onvergetelijke, indrukwekkende en zeer leerzame ervaring zijn in mijn leven.


Waarom heb ik Uw Sponsoring van mijn fietsmarathon nodig?

Om aan deze expeditie deel te kunnen nemen is het de bedoeling is dat iedereen individueel 2500 Euro inzamelt met eigen acties en projecten. Dit is natuurlijk een heel groot bedrag. Het bedrag zal gebruikt worden voor:

               - de verschillende lokale projecten waar ik als vrijwilliger voor ga werken          

               -mijn eten, onderdak en vervoer tijdens de reis

Ik probeer zelf met werken in Hilversum ook geld te verdienen om dit hele grote bedrag bij elkaar te krijgen voor eind 2018 maar kan uw steun natuurlijk wel gebruiken.


Tot slot: deel deze actie!

Zou U mij en de community's in Oeganda alstublieft willen steunen? Zo ja? Heel, heel erg bedankt!

Met het delen van deze pagina onder Uw vrienden, kennissen en contacten zou U mij ook ontzettend helpen aandacht te vestigen op dit ontwikkelingswerk in Oeganda en om het geld dat er nodig is in te zamelen om deze expeditie voor mij mogelijk te maken.


MartIk vraag uw steun omdat mijn school in februari 2019 samen met de organisatie Be More een expeditie naar Oeganda organiseert. Ik ga met 20 medescholieren twee weken lang vrijwilligerswerk doen en ontwikkelingshulp bieden. Om geld in te zamelen fiets ik in de kerstvakantie 100 km met een waterzak op mijn rug.
€ 1.143 van € 2.500
45.7% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.