Mensenrechten   

Aangemaakt door :

Vox Dei Multimedia

Locatie:

, Venezuela

Chavez en de mensen noemen de regeringsvorm in Venezuela die in 1999 aan de macht kwam tot op de dag van vandaag, en sinds 2013 zelfs meer de managementpraktijken van Nicolas Maduro tegen journalistiek oplegt door radio's, televisiestations, kranten en websites te sluiten van nieuws dat niet zelfgenoegzaam is over het regime dat al meer dan twee decennia het lot van het land regeert.

"De regering van Maduro heeft in Venezuela een record van gesloten media, gecensureerde programma's, vernietigde kranten en een groot aantal geblokkeerde nieuwsportalen", meldde de kroniekschrijver Sebastiana Barráez , Infobae , Caracas, 22 mei 2020.

Het Instituto Prensa y Sociedad, hoofdstuk Venezuela (Ipys), toonde in zijn rapport aan dat “ in slechts 49 dagen ( 13 maart tot 30 april ) de repressieve organen van de regering 27 gevallen van agressie tegen de persvrijheid gooiden en in evenwicht hielden . dat de willekeurige arrestaties van journalisten verergerden door de sanitaire quarantaine die werd opgelegd vanwege de uitbraak van Covid-19 in het land.

In totaal werden 20 persmedewerkers gearresteerd tussen de staten Miranda, Vargas, Cojedes, Táchira, Guárico, Apure, Delta Amacuro, Zulia en het grootstedelijk gebied van Caracas.

De Ipys bevestigden dat " in Venezuela het desinformatie-virus zich sneller verspreidt dan het coronavirus Covid-19 . De officiële cijfers over de pandemie die de regering Nicolás Maduro tijdens deze crisis heeft aangepakt, blijven ter discussie staan."

In 2019 verklaarde IPYS dat het " misbruik van staatsmacht, agressie en bedreigingen, desinformatie, ondoorzichtigheid en censuurmechanismen" het "het slechtste jaar maakte voor de uitoefening van journalistiek in Venezuela ", waarbij 534 werd geregistreerd. zaken, 1032 schendingen van de vrijheid van meningsuiting en toegang tot openbare informatie van journalisten en burgers.

De situatie van Venezuela in de wereld valt binnen de kwalificatie, vanwege de kenmerken van degenen die ons sinds 1999 regeren, van een vogelvrije staat en tegelijkertijd, van mislukt.

NM hekelde dat sociale netwerken de waarheid van Venezuela niet tonen, zijn toespraak hierover staat in deze link: https://www.youtube.com/watch?v=xlK9K_VIHnw&feature=share

Tegen deze achtergrond, een team van journalisten en burgers, hebben 12 mensen tot nu toe gegroepeerd rond het idee om een webplatform te creëren dat we Vox Dei Multimedia hebben gedoopt, dat een blog, een online tv-kanaal, een podcast-station en een fotopress-galerij ondersteunt en bevat. .

Om dit plan te realiseren, zijn we van mening dat we een beroep doen op donaties van burgers om de nodige fondsen te verkrijgen waarmee we de telefoon- en internetdiensten, de aankoop van de benodigde apparatuur en andere bedrijfskosten die kunnen ontstaan bij het opstarten van de multimediapers kunnen afsluiten.

Met de hulp van mensen die van vrijheid houden en die de mensenrechten verdedigen, hopen we Vox Dei Multimedia op te richten om onze zandkorrel bij te dragen aan het overwinnen van de schandelijke censuur en aanval op burgerlijke vrijheden in Venezuela door degenen die levens hebben overgenomen. van Venezolanen.

€ 0
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.