Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Demi Kleinmeulman

Locatie:

Zwolle, Nederland

Mijn naam is Demi Kleinmeulman en momenteel ben ik druk bezig met het maken van mijn afstudeervoorstelling IBU. Over 3 weken studeer ik met o.a. deze voorstelling af aan de opleiding Docent Theater/Theatermaker aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Na vier jaar hard werken is het moment daar dan echt! Gek, spannend en leuk! Dit hele avontuur had ik natuurlijk niet kunnen doen zonder de hulp van heel veel lieve en betrokken mensen om mij heen. En nu heb ik jullie hulp nog even één keer heel hard nodig om mijn bijzondere studiejaren met een knaller af te ronden. Want....


Ik ga afstuderen....

Op 18 juni en 19 juni speelt mijn afstudeervoorstelling IBU in de Papenstraat van Zwolse Theater. En een voorstelling maken kost - helaas - soms wat meer geld dan je denkt. Nu heb ik zelf heel hard gespaard om hiervoor wat aan de kant te zetten en dat vind ik het investeren ook helemaal waard. Alleen nu lopen de kosten wat meer op dan ik dacht en omdat er ook zoveel lieve mensen betrokken zijn die voornamelijk vrijwillig meewerken heb ik toch besloten om een soort crowdfunding te doen. Nu kan ik mij voorstellen dat je denkt - leuk - maar waar gaat het allemaal dan straks heen. Wees gerust! Dit kan je ten eerste zelf komen zien tijdens mijn voorstelling op 18 en 19 juni in Zwolle. Kaartjes kan je krijgen via de website van Zwolse Theaters. Red je het nou niet om te komen kijken, wat ik heel jammer zou vinden, is het goed om te weten waar alsnog jullie donaties heen zullen gaan. Namelijk naar dingen als bijdragen en presentjes voor betrokkenen, decor, kostuum, productie en eventueel het huren van een repetitieruimte. Want hoe graag ik het ook allemaal in mijn eentje had willen bekostigen, zijn alle kleine beetjes hulp heel hard nodig. Mocht het nou zo zijn dat ik toch minder uitgeef dan ik heb begroot - waar ik wel naar streef - dan zal het resterende bedrag worden gedoneerd aan Stichting Vluchteling. De stichting waar ik zelf al enige tijd donateur van ben en ik een belangrijke hulporganisatie vind!


Genoeg redenen om te doneren, toch?


Mocht je nog vragen hebben - neem gerust contact met mij op. Ik hoop heel erg dat je mij kan helpen en alle kleine beetjes helpen.

Alvast heeeel veel dank - terimah kasih - en hopelijk tot in het weekend van de 18e en 19e!


Liefs,

Demi KleinmeulmanINFORMATIE OVER DE VOORSTELLING


De voorstelling

De voorstelling IBU is een persoonlijke zoektocht naar de betekenis van het hebben van een Indische identiteit en waarin opgedane kennis, interviews en ervaringen een plek krijgen om verder te delen en hiermee de verhalen van Indische Nederlanders een stem krijgen.

Het is geen neutraal verhaal en het is zeker geen volledig verhaal. Het is een zoektocht die continue in beweging is. Deze zoektocht en dit verhaal is een poging om de complexiteit van de Indische identiteit centraal te stellen, te bevragen, te ontdekken en tegelijkertijd te zorgen voor bewustwording, erkenning en herkenning. Hoe je dit verhaal ziet, hangt af van jouw perspectief. Dit verhaal is niet alleen voor de Indische mensen, maar voor iedereen. Veel Nederlanders zijn direct en indirect én op eigen wijze verbonden met voormalig Nederlands-Indië. We dragen de geschiedenis allemaal in ons; want het is onderdeel van de Nederlandse geschiedenis en daarmee de wereldgeschiedenis. Het einde van voormalig Nederlands-Indië betekent niet het einde van ons verhaal. Of je nou verbonden bent door bloed of niet. De geschiedenis, de verhalen, de cultuur en het gevoel leeft nog steeds voort; de Indische identiteit is onlosmakelijk verbonden met ons allemaal.

Tijdens de voorstelling neem ik je mee op een oneindige zoektocht naar erkenning, herkenning, schaamte, worsteling en betekenis vinden in mijn eigen Indische identiteit.


Speeldagen

18 juni - 19.00-20.00 Papenstraat te Zwolle

19 juni 17.00-18.00 Papenstraat te Zwolle


Credits

Artistieke begeleiding

Leander Zimmerman & Yuna Linde


Decor en kostuum

Rosalie Anne


Daarnaast ook heel veel dank aan

Toko Tanja

Stichting Kembang Baru Zwolle

Stichting Kumpulan Groningen

€ 392 van € 350
112% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.