Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

VR MEDICS BV

Locatie:

Houthalen-Helchteren, België

Met ons concept worden mensen met dementie hun geheugen getraind en geven we tools om de namen van hun kinderen terug te weten, hun kinderen herkennen en het dagelijks leven terug zin te geven door meer bewustzijn te bieden.

VR Medics is een Belgisch MedTech bedrijf gespecialiseerd in Virtual Reality therapieën naar senioren.


Met onze eigen concepten willen we vooral impact bieden, een betere quality of life geven. Mensen met dementie, jong of wat ouder kunnen de strijd tegen deze ziekte erg genoeg (nog) niet winnen. Dit betekent echter niet dat we deze mensen niet kunnen helpen om de ziekte te vertragen!


Het principe van spieren trainen om soepel te blijven en aftakeling te vertragen geldt ook voor de hersenen. Zolang we de hersenen trainen met persoonlijke content (video's, foto's plaatsen, ..) hoe trager dementie toeslaat of erger wordt.


VR Medics heeft een concept uitgewerkt waarmee de hersendelen die onaangetast zijn sterker worden gemaakt. Te vergelijken met een persoon die aan één kant verlamd is en waarbij de nog actieve kant van het lichaam getraind wordt om kracht te winnen.

Zo gaan we ook met de hersenen te werk.


Met cognitieve training werken we op het terugwinnen wan :

-herkenning van de kinderen

-herinneren van de namen van de kinderen

-herinneringen ophalen door het laten zien van persoonlijke plaatsen (ouderlijke woonst, school, etc)


Ons concept wordt ondersteund door diverse health care organisaties in België, zal gevalideerd worden door een hogeschool en testlab en staat onder begeleiding (toezicht) van een neuroloog, dit alles om de juiste vragen te stellen, de juiste beelden te gebruiken, de juiste associaties.


Logisch dat dit alles een enorm pak geld kost. Het totaal budget dat voorzien is om dit project op de markt te brengen bedraagt +/- 650.000€

Het grootste gedeelte zullen we zelf financieren, een klein gedeelte hopen we op te halen via subsidies maar zelfs dan is er nog steeds behoefte aan kapitaal.

Vandaar deze fundraising.


Waarom zou u een donatie doen voor ons concept?

Siimpel, dementie is DE ziekte die het hardst toeslaat en niet alleen meer bij ouderen. We zien meer en meer jong dementerenden.

Het kan u ook overkomen of één van uw ouders.

Een donatie doen zet ons een stap dichter bij het afremmen van deze ziekte.


Als je weet dat we zelf het grootste deel van kost zullen dragen zal je begrijpen dat we beschikken over een concept dat echt wel werkt en waarbij een groep specialisten mee de schouders onder zetten.


Uw bijdrage maakt echt wel een verschil !

€ 25

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.