Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Stichting Veilig Onderwijs

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Stichting Veilig Onderwijs is een landelijk kenniscentrum dat informatie en advies geeft over sociaal veilig onderwijs. Wij begeleiden sinds 2007 scholen en onderwijsinstellingen om een veilig en prettig leerklimaat te bevorderen.


Stichting Veilig Onderwijs heeft diverse experts in dienst . Deze leveren maatwerk en adviseren in de aanpak van onder meer grensoverschrijdend gedrag, discriminatie en pesten. De experts geven tevens advies hoe om te gaan met verschillende geloofsovertuigingen. Ook gaan zij in hun adviezen uit van de wensen en de behoeften van de scholen en de actuele schoolpraktijk.


Wij reiken ook de People Help the People-Award uit. De People Help the People-Award is vernoemd naar de song van de Engelse singer/songwriter Birdy. Haar hit uit 2011 werd grijsgedraaid door Livia van Beelen. In maart 2012 maakte Livia na voortdurende pesterijen op twaalfjarige leeftijd een einde aan haar leven. In de afscheidsbrief aan haar ouders schreef zij: “Mij hebben jullie niet kunnen helpen, maar help alsjeblieft andere kinderen.” De boodschap die zij achter liet, is gebaseerd op de song People help the People. Die is bestemd voor iedereen en voor de hele wereld.


Stichting Veilig Onderwijs heeft in overleg met de ouders de People Help the People-Award in het leven geroepen. Een onderscheiding die we willen uitreiken aan personen, teams, scholen die zich in het bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt bij het streven naar sociale veiligheid op school..


Wij brengen ook het gratis kwartaalblad Sociaal Veilig Onderwijs uit.

€ 5
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.