Vluchtelingenhulp   

Aangemaakt door :

Marianne Kik

Locatie:

Samos, Griekenland

Voor vrouwen die in het vluchtelingenkamp op Samos zitten wil ik een vrouwenhuis starten buiten het kamp waar zij veilig ( zonder lastig gevallen te worden) kunnen douchen met warm water met fijne en heerlijk ruikende producten en een lekkere dikke handdoek. Als je schoon bent krijg je ook weer wat zelfvertrouwen.

Begin februari ga ik naar Samos om daar een huis te zoeken in de buurt van het kamp met minimaal 2 badkamers op loopafstand van het vluchtelingenkamp. Dat huis wil ik openstellen voor de vrouwen uit het kamp om zich minimaall 1 x per week te kunnen douchen. Ik kan het vluchtelingenprobleem niet oplossen maar ik denk dat ik middels een douchebeurt aan te bieden vrouwen een klein momentje van geluk te bieden. Ik wil ze verwennen met mooie en lekkere producten om te douchen en zich lekker in te kunnen smeren met een olie of crème. Hiervoor ga ik ook bedrijven in Nederland die dit produceren aanschrijven. Als ik het juiste huis heb gevonden dan wil ik ook Nederlandse kapsters, schoonheidsspecialistes en pedicures proberen te werven om een weekje te komen helpen op eigen kosten. Zij kunnen dan wel tegen kost en inwoning in dit huis logeren. Om de boel goed te laten verlopen ga ik daar zelf ook wonen.

Ik heb geld nodig om de 1e trip naar Samos te maken en om een huis te huren en de 1e huur + borg te betalen. Zodra ik alles geregeld heb ga ik bedrijven en instellingen benaderen om een structurele bijdrage te geven per maand om dit project te continueren.

Ik ken Samos goed omdat ik er gewerkt heb als reisleider/hostess voor een Nederlandse touroperator. Ik spreek goed Grieks en ken de mentaliteit en gewoontes en gebruiken van de Grieken goed.

Zelf kan ik dit geld niet alleen opbrengen omdat ik helaas moet leven van een minimaal bedrag en ik ook mijn huis in Nederland voorlopig moet aanhouden.


Alle vrouwen die snappen dat een schoon en verzorgd lijf en schone haren bijdraagt aan je welbevinden en je zelfbeeld en zelfbewustzijn daarvan hoop ik dat ze willen doneren. Mannen mogen natuurlijk ook doneren hihi.

€ 0
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.