Vrouwenemancipatie   

Aangemaakt door :

European Women on Boards

Locatie:

Bruxelles, Belgique

"Van 668 beursgenoteerde bedrijven heeft slechts 13% een bestuur dat als evenwichtig of bijna in evenwicht kan worden beschouwd".


Om deze genderongelijkheid in Europa aan het licht te brengen en omdat we ervan overtuigd zijn dat het hebben van vrouwen in besluitvormingsposities essentieel is voor het vergroten van gendergelijkheid in bedrijven, heeft EWOB de Gender Diversity Index gecreëerd.


Elk jaar bestuderen we meer dan 600 beursgenoteerde ondernemingen op nationaal en Europees niveau en rangschikken ze volgens meerdere criteria die gender(on)gelijkheid binnen leidinggevende posities bewaken.


Onze GDI is gratis beschikbaar voor iedereen op onze website en biedt onderzoekers belangrijke input en draagt bij aan vooruitgaand onderzoek naar gendergelijkheid. Meer nog, het is een belangrijk advocatuur-instrument geworden om bedrijven en overheden ertoe aan te zetten verdere stappen te zetten in de richting van gendergelijkheid. De Index wordt inderdaad gepresenteerd aan de Europese Commissie en besproken door topleiders op Europees niveau tijdens het jaarlijkse evenement.


Door te doneren draagt u bij aan de Gender Diversity Index van volgend jaar. Dankzij jou kunnen we dit unieke onderzoek en het lanceringsevenement ervan financieren. Doe met ons mee om de leemte met feiten te blijven vullen!


€ 5 van € 20.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.