Noodhulp   

Aangemaakt door :

Humanity First Nederland

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Sinds het begin van de Oekraïne-crisis op 24 februari 2022 zijn naar schatting 4,1 miljoen vluchtelingen Oekraïne ontvlucht, en naar schatting 6,5 miljoen ontheemden binnen Oekraïne, in westelijke richting naar Dnipro, Kiev en Lviv. Sommige vluchtelingen zijn begonnen terug te keren naar huis uit Polen en de situatie is erg vloeiend.

Er zijn aanzienlijke aantallen gehandicapte of ernstig zieke kinderen onder degenen die het redden, van wie sommigen kort na aankomst in Polen zijn overgebracht voor doorlopende kritieke zorg.

Onze beoordeling ter plaatse suggereert dat er momenteel geen behoefte is aan HF om kleding, schoenen of speelgoed in te zamelen en naar de grensgebieden te sturen. De meeste vluchtelingen hebben de spullen in een koffer en hebben geen ruimte om extra spullen mee te nemen. De ingezamelde fondsen worden gebruikt om lokaal toegang te krijgen tot middelen op basis van de vraag die we van de vluchtelingen zelf zien.

HF werkt samen met VN-agentschappen ter plaatse, zoals de WHO, WFP, IOM en OCHA.

Tot op heden zijn 56 vrijwilligers uit 8 landen (waaronder Nederland) betrokken bij de hulpoperatie voor Oekraïense ontheemden. We zijn de vele individuen en organisaties die ons steunen dankbaar en we schatten dat de totale waarde van de hulp, inclusief vrijwilligerswerk en gedoneerde goederen, meer dan € 166.000 bedraagt. Tot op heden heeft het team ongeveer 20.000 vluchtelingen geholpen.

€ 1.195
376 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.