Noodhulp   

Aangemaakt door :

Ania Kovalenko

Locatie:

Kyiv, Ukraine

Vrienden - op deze droevige dag schrijf ik u namens mijn vrienden en familie in Oekraïne.


Ik heb een paar jaar in Kiev gewoond en mijn familie komt uit Charkov in het noordoosten van het land, dicht bij de Russische grens.


Het is heel verdrietig om te leven en te ervaren wat er in deze wereld gebeurt, zeker nu het me zo na aan het hart ligt. Het lijkt onwerkelijk als je je ouders hoort bellen, zeggen dat ze zich in de kelder verstoppen en bommen en schietpartijen horen. Zoals de meeste van mijn vrienden hier, is oorlog iets dat ik alleen van het nieuws kende en waarvan ik dacht dat het mij of mijn naasten nooit zou overkomen. Ik moet toegeven dat een deel van mij zich vandaag een beetje schuldig voelt, misschien omdat ik niet genoeg om andere delen van de wereld heb gegeven die zo hebben geleden.


Ik hou van Oekraïne en het zijn de mensen, mijn vrienden en familie die me zo vriendelijk hebben ontvangen en me hun cultuur hebben laten zien. Ik voelde altijd een geest van optimisme in Kiev, mensen die zo creatief zijn, die een mooie toekomst willen creëren voor hun land, dat in het verleden lang een beetje afgezonderd was van de rest van de wereld.


Oekraïense mensen willen gewoon in vrede leven en zijn onschuldig verstrikt geraakt in conflicten die niet eens de hunne waren. Maar ze willen geen deel uitmaken van Rusland, dat is een boodschap die ik goed begreep. Het zijn hun eigen mensen, met hun eigen identiteit!


En tussen haakjes, ik wil hier zeggen dat veel van mijn Russische vrienden die ik in de loop der jaren heb ontmoet tijdens het reizen ook vandaag contact met mij hebben opgenomen, geschokt, verdrietig en de pijn voelend namens het Oekraïense volk. Zeggen dat ze deze oorlog niet willen, en hun liefde sturen!


Mensen zijn niet hun regeringen!


En ik ben ook niet van plan om hier een politieke discussie van te maken over wiens schuld het was of niet - dit is een gesprek voor een andere dag. Dit bericht heeft als doel HELPEN!


De economische situatie in Oekraïne was niet geweldig voordat deze oorlog begon, en nu hebben mensen het nog meer moeilijk. Veel mensen hebben geen spaargeld om van te leven en weten gewoon niet wat er morgen zal zijn.


Deze inzamelingsactie is bedoeld om mensen in nood te helpen, voor familie, voor vrienden, voor vrienden van vrienden/familie. Het geld zal worden gebruikt waar het het meest nodig is, mensen ondersteunen met essentiële zaken, maar ook mensen helpen het land te verlaten en hen de kans te geven in veiligheid te komen. Op dit moment proberen veel van mijn vrienden het land te verlaten. Het is niet gemakkelijk, het is niet goedkoop. Gelukkig heb ik een vriendennetwerk uit veel landen en zal ik helpen bij het organiseren van accommodatiemogelijkheden.


De meeste mensen willen Oekraïne niet voorgoed verlaten, ze willen blijven, ze willen thuis zijn. Maar zolang deze oorlog voortduurt, wil ik helpen om onderdak te bieden in een veiligere omgeving.


Ik probeerde een Facebook-inzamelingsactie op te zetten, maar werkte niet vanuit Oekraïne ...

€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.