Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

VZW Ons Kinderhuis

Locatie:

Genk, België

Ons Kinderhuis vzw biedt een tijdelijk verblijf aan jongeren tussen de 0 en 25 jaar die uit een problematische leefsituatie komen. Samen met Kompan NV is er een tuinplan uitgedacht voor onze tuin op gebied van sport, spel, beweging en verbinding om de jongeren te ondersteunen in de ontwikkeling. Helpt u mee?

De organisatie:

Ons Kinderhuis vzw is een organisatie voor Integrale Jeugdhulp binnen de sector Bijzondere Jeugdzorg. Onze kernopdracht is het opvoeden en begeleiden van minderjarigen uit een problematische leefsituatie. Concreet bieden we een tijdelijk verblijf en begeleiding aan 34 jongens en meisjes tussen 0 en 25 jaar. We willen de ontwikkeling van de minderjarige stimuleren op emotioneel, sociaal en cognitief vlak met het oog op zijn of haar welzijn.


Project Tuin:

In het kader hiervan trachten we o.a. maximaal in te zetten op sport, spel, beweging, ontspanning en verbinding. Onze grote tuin biedt daar een geschikt antwoord op door de ligging en grootte, maar dient daarvoor helemaal heringericht te worden (verouderde toestellen, te weinig uitdaging, …..) In samenwerking met Kompan NV is er daarom een tuinplan uitgewerkt dat tegemoet komt aan de wensen, verwachtingen en noden van onze cliënten. Onze tuin zal uitgerust worden met een sportveld met fitnesstoestellen, een multisportkooi, een fietsparcours, een chillzone, een picknickzone, … Voor de jongsten voorzien we een nieuwe zandbak en verschillende uitdagende spelelementen die de fantasie aanwakkeren en spelen bevorderen.

Op die manier willen we onze jongeren motiveren hun energie op een positieve manier te kanaliseren, hetzij ontspanning, hetzij spelen, hetzij

sporten, …..


We zijn ervan overtuigd dat deze volwaardig ingerichte tuin bovendien ook een antwoord kan bieden op veel meer dan bovengenoemde zaken. Denk bijvoorbeeld aan uitgebreide mogelijkheden zoals groepsactiviteiten die georganiseerd kunnen worden, het kunnen inrichten van de eigen verjaardagsfeestjes voor de klas e.d., het betrekken van de familie of ruimer

netwerk voor bezoekmomenten enz….


Financiering:

U begrijpt dat dergelijk project een erg grote investeringskost met zich meebrengt. Ons Kinderhuis kan voor 75% excl BTW beroep doen op subsidiebronnen, maar dient concreet 137.000€ zelf te investeren. Daarom zijn we op zoek naar personen die financieel willen bijdragen aan het volledig verwezelijken van dit project. Elke bijdrage is belangrijk en doet er toe.

Mogen we daarom vragen om uw steun?


Impressiebeelden van het te realiseren tuinplan:
 

 


 


 


 


 


 


 

 


 


 


 


 


 

€ 35 van € 100.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.