Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

St Tsjernobyl kinderen A a/d R

Locatie:

Alphen aan den Rijn, Nederland

In maart en april 2020 gaat de Stichting Tsjernobyl kinderen voor de 11e keer een groep van 25 kinderen, juf en tolk de tijd van hun leven te geven in Alphen aan den Rijn. Voor extra activiteiten zoals een dagje naar de dierentuin zamelen we geld in.

De Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen aan den Rijn bestaat uit een grote groep vrijwilligers. Zij heeft als doel het tijdelijk opvangen en begeleiden van kinderen uit de door de Tsjernobyl-ramp getroffen gebieden in gastgezinnen. ‘Om het jaar’ biedt de Stichting Tsjernobyl Kinderen Alphen aan den Rijn een thuis voor kinderen (7-10 jaar) uit de door de Tsjernobyl-ramp (1986) getroffen gebieden in Wit-Rusland. Dit ‘thuis’ is voor een periode van 8 aaneengesloten weken bij een gastgezin in de Alphen aan den Rijn e.o. Ieder project wordt een nieuwe groep kinderen uitgenodigd.

Het verblijf in een totaal andere omgeving heeft een positief effect op de sociale ontwikkeling van het kind. Gedurende deze 8 weken volgen de kinderen een normaal schoolprogramma o.l.v. een eigen Wit-Russische juf en worden tal van culturele en sportieve activiteiten georganiseerd zoals excursies, zwemmen, spelletjes ochtend etc. Daarnaast vindt een medische controle plaats zoals gebits- en oogcontrole. Indien nodig wordt het gebit gesaneerd of een bril aangemeten


Voor het project 2020 komen de kinderen van de basisschool uit Buda-Ljushevskaja. In 2010 en 2012 kwamen er ook kinderen van deze school uit dit dorp in het zuid-oosten van Wit-Rusland naar Alphen aan den Rijn. Ljudmilla Safonava is nog steeds de directeur van deze school. Zij weet de ouders in het dorp te enthousiasmeren om hun kind voor 8 weken naar Nederland te laten gaan. Zij is nog steeds vol lof over haar eigen verblijf en dat van ‘haar’ kinderen in 2010 en 2012 in Alphen aan den Rijn.


Ieder project kost ongeveer 30.000 euro, het bestuur zoekt financiën om de extra activiteiten te realiseren. Helpt u mee?
€ 90
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.