Vluchtelingenhulp   

Aangemaakt door :

Fundacja dla Wolnosci

Locatie:

Warsaw, Poland

Steun onze hulp voor asielzoekers uit Oekraïne!


De oorlog in Oekraïne bracht in twee weken tijd al meer dan een miljoen vluchtelingen naar Polen! Voornamelijk moeders en kinderen. Als organisatie met 10 jaar ervaring in het werken met vluchtelingen hebben we direct stappen gezet.


Op 1 maart hebben we een crisishelpdesk gelanceerd. Vluchtelingen zoeken hier rechtsbijstand, banen en appartementen. We netwerken met andere NGO's om een betere service te bieden. Elke dag bezoeken enkele tientallen vluchtelingen ons magazijn om kleding, voedsel, medische of hygiëneproducten mee te nemen. In april lanceren we een tweede kinderdagverblijf voor vrouwen en kinderen. Deze crisis zal zeker nog weken of maanden aanhouden.


We moeten dringend:

  1. ons magazijn voorzien van voedsel, kleding en andere goederen
  2. coördinatoren inhuren en nieuwe vrijwilligers opleiden
  3. ruimte huur, elektriciteit en andere extra babybedjes betalen
  4. huur psycholoog en opvoeders in


Ondanks de crisis gaan we door met ons basiswerk: een dagopvang voor kinderen en een onderwijsprogramma voor asielzoekers in het kamp 'Dębak' bij Warschau.


Elke dag wachten 300 mensen uit Wit-Rusland, Tsjetsjenië, Tadzjikistan of Afghanistan op ons. Ze hebben behoefte aan een gesprek als nooit tevoren. Voor hen - mensen die vaak zelf oorlog hebben meegemaakt - roepen de gebeurtenissen in Oekraïne de ergste nachtmerries op. En toch tonen ze grote kracht en blijven ze ons vragen hoe we nieuwe mensen kunnen helpen. Ze vragen zich ook af of de huidige situatie hun leven zal veranderen.


Net als kleine Alexei. Hij is net 6 geworden en kan eindelijk zonder zijn moeder in de leerlingenkamer spelen! Veel mensen zijn verrast als ze horen dat hij ook uit Oekraïne komt. Alexei heeft een oudere zus en twee broers, dezelfde bruine huid, krullend haar. Hun moeder hoopt dat hun procedure voor het verlenen van internationale bescherming misschien zal versnellen. Ze maakt zich ook zorgen om hun grootmoeder die in de buurt van Lviv woont...


Aleksiey en andere vluchtelingen, niet alleen uit Oekraïne, hebben uw steun nodig om een normaal leven te beginnen in Polen. Vandaag is er grote behoefte aan onmiddellijke hulp, maar op de lange termijn zijn onderwijs en integratie de sleutels. Al 10 jaar runnen we een gemeenschapscentrum voor vluchtelingenkinderen en multiculturele workshops op scholen. Tegenwoordig moeten we onze vaardigheden op veel grotere schaal gebruiken. We hebben al een aantal inspanningen geleverd om de opleiding van nieuwkomers te ondersteunen.


Investeer met ons in deze kinderen!

€ 3.567 van € 20.000
17.8% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.