Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

ProVeg

Locatie:

Brussels, Belgium

De EU vindt dat we minder vlees moeten eten. Tegelijkertijd besteden ze je belastingen aan promotiecampagnes die je vertellen dat je meer vlees moet eten. Dit slaat nergens op!

 

Elk jaar geeft de Europese Unie zo’n 60 miljoen euro aan belastinggeld uit om vlees en zuivel te promoten. Gesubsidieerde campagnes met bizarre slogans als “Become a Beefatarian”, bedoeld om de positieve trend om te draaien van Europeanen die minder vlees eten. Het is officieel EU-beleid dat we minder vlees moeten eten om de planeet te redden, maar zij geven niets uit aan het promoten van dat standpunt.


Crowdvertising tegen de vleesreclames 

 

Als de EU reclame maakt voor onduurzame voedselkeuzes, vinden wij het tijd worden om zelf ook maar eens wat (anti-)reclame te gaan maken. We hebben een reclamecampagne opgezet die de EU oproept om te stoppen met het subsidiëren van vlees- en zuivelpromotie. Met jouw hulp kunnen we ervoor zorgen dat de campagne overal wordt gezien waar EU-politici komen, zodat ze er niet omheen kunnen!

 

In tegenstelling tot de door de EU gesponsorde advertenties voor vlees en zuivel, zal deze campagne de steun hebben van duizenden EU-burgers. Door samen deze campagne te financieren, laten we namelijk precies aan de EU zien hoe we willen dat ons geld wordt besteed: aan het promoten van duurzame voedselkeuzes, niet aan reclame voor vlees en zuivel. Zoals een petitie, maar krachtiger. Voeg nu jouw stem toe!

 

We vragen je dus de campagne te ondersteunen met een donatie. We zullen misschien geen 60 miljoen euro ophalen, zoals de vleesindustrie krijgt, maar we kunnen samen zeker genoeg ophalen om een duidelijk statement te maken!

 

-> Heb je niet veel geld te besteden? Overweeg dan een symbolische donatie om te laten zien dat je de campagne steunt. Elke donatie, hoe klein ook, stuurt een sterk signaal aan de EU.

 

-> Overweeg je om een grotere gift te doen? Dan is het misschien mogelijk deze af te trekken van je belastbaar inkomen. Op die manier betaalt ook de overheid een stukje mee! Neem voor meer informatie hierover contact op met Tessa Stevens via [email protected]

 

Met het ingezamelde geld zullen we een reeks aan reclameposters en digitale advertenties maken die onze boodschap op humoristische wijze overbrengt. Jouw steun aan de campagne zal zichtbaar zijn op deze crowdfundingpagina en via een QR-code op de posters, die linkt naar een lijst met de namen van alle co-financiers. Je kunt natuurlijk ook anoniem doneren als je dat liever wilt.

 

P.S. Als je het laatste nieuws over ons werk wil blijven volgen ontvangen, kun je je abonneren op de nieuwsbrief van ProVeg Nederland op https://proveg.com/nl/nieuwsbrief-proveg/.

€ 20.556 van € 30.000
68.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.