Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Stichting The Citadel Memorial Europe Foundation

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Uw donatie gaat naar ons Herinneringsfonds. Dit fonds wordt uitsluitend gebruikt voor de aankoop van de bloemstukken en kransen die we plaatsen bij de graven en gedenktekens van Citadel-alumni op buitenlandse begraafplaatsen uit WOI en WO II. In Europa en Noord-Afrika zijn er 56 Citadel-mannen begraven en herdacht op begraafplaatsen uit WOI en WO II in België, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Tunesië. In de Filippijnen, op de Manila American Cemetery and Memorial, zijn er 28 Citadel Men herdacht op de Tablets of the Missing and Buried at Sea. Er zijn zes Citadel Mannen begraven op de begraafplaats.

Sinds 2013 werkt Stichting The Citadel Memorial Europe Foundation aan het creëren van een duurzaam en levend monument ter ere en herdenking van de Citadel-alumni die zijn omgekomen tijdens de wereldoorlogen terwijl ze hun land en zijn bondgenoten dienden.

Stichting De Citadel Memorial Europe Foundation is een door vrijwilligers gesteunde non-profitorganisatie en is volledig afhankelijk van particuliere donaties om haar activiteiten te financieren. De oprichter en voorzitter van de organisatie is Roger Long, in 1989 afgestudeerd aan The Citadel. Ons kantoor is gevestigd in Heythuysen, Nederland, en we zijn geregistreerd bij de Nederlandse Kamer van Koophandel, KvK nr. 58224432.

€ 214

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.