Educatie   

Aangemaakt door :

Stichting Star

Locatie:

, Irak

Wij willen een kindercrèche in Irak waar kinderen tussen de 4 en 7 jaar spelen en leren voorzien van vloerbedekking. Deze kinderen hebben op dit moment geen vloerbedekking en geen stoelen en tafels. Hierdoor willen we ervoor zorgen dat zij in de winter niet op een betonnen vloer hoeven te zitten.

Welkom bij STICHTING STAR

Stichting star is een non-profitorganisatie opgezet door drie studenten en wereldverbeteraars.


Met 2000 euro zorgen wij voor de eerste stap richting een toekomst in de regio!


Inleiding


Wij willen met onze stichting een nieuwe vorm van ontwikkelingshulp aanbieden. Wij willen niet alleen noodhulp aanbieden maar ook inzetten op de toekomst. Daarnaast willen wij ons richten op de kinderen, jongeren en hun zorgdragers, die na een noodsituatie meestal geen nazorg krijgen en zelf ook weinig toekomstperspectief hebben. Wij streven 5 speerpunten van ons na.


1. Het bieden van ontwikkelingshulp, waaronder  het bieden van noodhulp en hulp in de nazorg aan met name kinderen en jongeren maar ook aan volwassenen om hen een beter toekomstperspectief te kunnen bieden;     

2. Het opzetten en/of ondersteunen van lokale projecten in binnen- en  buitenland die passen binnen het kader van onze stichting.

3. Het organiseren van diverse activiteiten en evenementen samen met vrijwilligers van de stichting, om zo gelden en goederen in te zamelen voor het organiseren van onze projecten.    

4. Het verbinden van mensen in zowel Nederland als in het buitenland;     

5. De stichting heeft geen winstoogmerk.


Aanleiding

Met onze 5 speerpunten, verschillende stages in noord-Irak, achtergrond van 3 jaar in het onderwijs en een groot netwerk binnen deze sector in Irak en Nederland zijn wij van mening dat je een permanente hulp en goed toekomstperspectief kunt organiseren door middel van goed en breed onderwijs. Onderwijs dat jongeren een brede kijk geeft op verschillende onderwerpen en een eigen mening leren ontwikkelen. Hierdoor willen wij graag in vergelijking met het onderwijs van Irak een nieuwe vorm van onderwijs organiseren.


Wij willen Permanente hulp en goede toekomstperspectief bieden door middel van goed en breed onderwijs. Onderwijs dat een brede kijk geeft en een eigen mening laat ontwikkelen.

Hiervoor willen wij een nieuwe school bouwen in Noord-Irak waarop op een innovatieve manier les wordt gegeven in een modern pand.Het gebouw 


Het gebouw moet op de begane grond verschillende werklokalen aanbieden voor: Zorg en Dienstverlening, Groen, Sport, Algemene techniek, de toekomst lokaal ( hier kunnen jongeren een eigen idee uitwerken om aan de toekomst van hun omgeving werken) en koken.
Op de 2de verdieping willen we verschillende faciliteiten voor docenten (en eventueel buurt events) realiseren hier kunnen workshops gegeven worden, bijeenkomsten georganiseerd worden en voorlichtingen gegeven worden aan docenten/ ouders/ geïnteresseerd.Het pand komt in een gebied met landklimaat met zeer hoge temperaturen in de zomer die oplopen tot boven de 40 graden en in de winter komen hier zware sneeuwstormen voor.

en hierdoor willen wij ook door middel van dit gebouw het klimaat onder de aandacht brengen onder de leerlingen en de rest van de inwoners in de regio. Hierdoor kunnen we vanaf het begin werken aan een betere wereld!


In deze regio zijn er veel werkzoekende en weinig werkgelegenheid daarom willen wij de lokale economie ondersteunen.

Voor de bouw maken wij gebruik van materialen uit het land zelf, hiermee willen we ook de lokale economie ondersteunen en bij de bouw al kijken naar sociale aspecten die wij kunnen toepassen voor de bouwers en de mensen die aan dit project werken.


Doel


Wij willen met deze twee duizend euro het project opzetten en de eerste fase van de bouwtekeningen door een professionele architectenbureau laten tekenen.   Wij danken u voor uw hulp en ondersteuning

Als u ons op een andere manier kan helpen kunt u contact opnemen met onze voorzitter,


Star Rostam

Bereikbaar via 0685100833 en via Facebook 


Stichtingstar.org


Op onze website ziet u onze vorige acties en achtergrond informatie


€ 135 van € 800
16.9% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.