Vrouwenemancipatie   

Aangemaakt door :

Vanessa Lang

Locatie:

Arusha, Tansania

Hujambo! (Hallo) Mijn naam is Vanessa, ik ben 18 jaar oud en na mijn schooltijd heb ik besloten om een paar maanden vrijwilligerswerk te doen in Tanzania. Ik ga werken voor twee hele toffe initiatieven in Arusha, die altijd erg blij zijn met je financiële steun :)


Dit gaat over HIMD (Health Integrated Multisectoral Development)


HIMD is een organisatie die actief is in het noorden van Tanzania en werkt met mensen die getroffen zijn door genitale verminking, hiv/aids, tienerzwangerschappen en nog veel meer.


HIMD is onderverdeeld in drie hoofdgebieden:

1 Gezondheidskliniek: De kliniek verzorgt gratis kraamzorg en andere medische zaken.


2 Onderwijswerk: Er zijn veel aanbiedingen waarin jongeren en volwassenen informatie en mogelijkheden krijgen om te praten over zwangerschap, anticonceptie, hiv/aids en meer.

Daarnaast worden Maasai-vrouwengroepen ondersteund die in de traditionele Maasai-dorpen gezondheidseducatief werk doen over genitale verminking, wat officieel illegaal is maar nog steeds wijdverbreid.


3 Reddingscentrum: Het opvangcentrum voor vrouwen uit moeilijke familiale achtergronden, vrouwen die getroffen zijn door genitale verminking en gedwongen kindhuwelijken heeft bijzonder veel steun nodig. De vrouwen vinden een tijdelijk onderkomen in het opvangcentrum en krijgen naast eten ook educatieve en juridische ondersteuning voor hun verdere leven.


De HIMD doet super groot en belangrijk werk en bedankt jullie alvast voor alle steun, want hier geldt: Kleine donatie - groot verschil :)


HIMD zegt Asante Sana (bedankt) voor de steun!


Hier is mijn andere project, de Mwanga Children's Foundation , een peuter- en kinderdagverblijf: https://whydonate.nl/fundraising/tanzania-kinder-betreuung-und-vorschule/de/€ 510 van € 500
102% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.