Noodhulp   

Aangemaakt door :

Stichting Stedenband Dordrecht-Varna

Locatie:

Charkov, Oekraïne

Steun de mensen in Kharkiv, Oekraïne!


Dit kan op 3 manieren:

 

  • Zwem op 4 juli mee*
  • Sponsor een zwemmer (geef in een berichtje bij je donatie aan wie je steunt)
  • Maak een losse donatie over


*Het 'Swimming for Ukraine' event vindt op 4 juli tussen 19:30 en 22:30 uur plaats in het zwembad van de Sportboulevard in Dordrecht. Alleen geoefende zwemmers uit Dordrecht kunnen meezwemmen en dienen zich van tevoren aan te melden via [email protected] of WhatsApp: +31 6 55370832)


De opbrengst van deze actie gaat naar humanitaire hulp aan Kharkiv (tot voor kort bij de meesten bekend als Charkov), stad in het Oosten van Oekraïne die zwaar getroffen is en nog steeds onder vuur ligt. Met name medische hulp is hier hard nodig! Uit de opbrengst zal onder andere het vervoer van een ambulance naar het ziekenhuis van Kharkiv betaald worden.

 

Meer informatie over de steun aan Kharkiv

De steun aan Kharkiv is een Dordts initiatief. Enkele Dortenaren zijn kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne samen met een netwerk van vrienden en kennissen in binnen- en buitenland begonnen met het leveren van steun aan Oekraïne. Via leden van de kerk bij Uzghorod in Oekraïne ontvangen zij ondersteuningsverzoeken. Hiervoor wordt geld ingezameld en vervolgens schaffen ze de benodigde materialen aan en brengen ze naar Uzghorod. Vanuit daar brengen vrijwilligers uit het netwerk van de kerk de spullen naar het Oosten van Oekraïne.

 

Los van het feit dat Kharkiv een van de zwaarst getroffen steden in Oekraïne is en daarom onze steun verdient, is de stad ook nog eens – net als Dordrecht - een zusterstad van Varna in Bulgarije. Onder het motto ‘Vrienden voor vrienden’ sluit de Stedenband Dordrecht-Varna daarom nu bij de actie aan! Zwemmen voor Oekraïne is mede mogelijk dankzij de Dordtse Reddingsbrigade (DRB), die op 4 juli tussen 19:30 en 22:30 uur een deel van het zwembad in de Sportboulevard ter beschikking stelt en ook meehelpt de zwemactie in goede banen te leiden!

 

Win-actie zwemmers

Om de leden van de Dordtse Reddinsbrigade en andere geoefende Dordtse zwemmers te motiveren om mee te doen aan de sponsoractie, is er een win-actie aan gekoppeld: de zwemmer die in 30 minuten tijd de meeste banen zwemt, wint een reis naar Varna, Bulgarije en een startbewijs voor deelname aan de Galata-Varna zwemmarathon op zondag 7 augustus! Deze jaarlijks terugkerende en al meer dan 100 jaar bestaande zwemtocht in Varna is 5 km lang en betreft het overzwemmen van een baai in de Zwarte Zee. Deelnemers en supporters van deze zwemmarathon wordt ook om een bijdrage aan deze actie voor Kharkiv gevraagd!


€ 870

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.