Sport   

Aangemaakt door :

Shaquille van Zichem

Locatie:

, Suriname

Journey to MMA GOLD 


 Na 3 jaren regelmatige, lange en intensieve trainingen, voedingsschema’s, opofferingen en investeringen, ben ik dankzij mijn inzet en mijn

doorzettingsvermogen zover om mijn grote droom te verwezenlijken: vechten voor mijn land! Yessss, ik ben nu wedstrijd ready!

 

Volgensplanning zou het jaar 2020 mijn breackout-year zijn, maar helaas… de Covid-19 Pandemie heeft anders beslist. Ondanks deze onverwachte mondiale wending, heb ik mij niet uit het veld laten slaan, maar heb ik, met alles wat in mijn vermogen lag, geprobeerd om dwars door de situatie heen, mijn gestelde deadlines/targets voor het jaar 2020 te halen; immers, een topsporter dient, ongeacht welke situatie dan ook, mentaal sterk te zijn.

 

Als jonge Surinaamse topsporter is het heel moeilijk om uit eigen middelen doelen te realiseren. Toch is het mij gelukt dat voor 90% te kunnen doen. Waar een wil is, is een weg, dus zocht ik naar bedrijven voor sportsponsorship samenwerkingen om de 100% realisatie te bereiken. Al gauw bleek dit, mede door de covid-situatie, erg moeilijk. Opgeven is voor mij nog steeds geen optie, dus trek ik de stoute schoenen aan en doe ik een beroep op de hele wereld, in het bijzonder degenen die Suriname een warm hart toedragen, mij de ondersteuning te bieden bij het laatste deel van mijn MMA – journey. Uw steun/bijdrage, hoe klein dan ook, is een grote inzet en hulp om het mogelijk te maken dat ik dit jaar niet alleen met 4 trainingskampen kan meedoen, maar tegelijkertijd ook mijn PRO – MMA - debuut kan maken!!

 

For Suriname! Het verwezenlijken van mijn droom is niet alleen voor mezelf.

 

Veel Surinaamse jongeren hebben talent voor verschillende takken van sport; helaas wordt dit talent door allerlei omstandigheden niet verder ontwikkeld, erger nog, het bloedt dood. Als Surinaamse topsporter heb ik kunnen ervaren wat de tekortkomingen op topsportgebied zijn, in vergelijking met de mogelijkheden die het buitenland, op dit gebied, heeft. Door te investeren in sport, vooral in topsport, kan Suriname veel meer wereldkampioenen leveren. Deze investering zal er ook voor zorgen dat de gehele Surinaamse bevolking gemotiveerd raakt om vaker te bewegen, wat de gezondheidszorg ten goede komt.

 

Als topsporter blijf ik niet zitten en wachten totdat het bovenstaande een feit wordt. Ik voeg zelf de daad bij het woord. Uit eigen initiatief heb ik reeds twee succesvolle martial arts workshops, Fightersmeet 1 en 2, elk 2 dagen, georganiseerd met een totaal van 200 deelnemers. Verder ben ik trainer van de Judo talentenploeg van Judoclub Jigorokano in Suriname. Dit resulteerde in het behalen van 3 bronzen medailles tijdens de Zuid Amerikaanse Spelen. Ook ben ik de organisator van Grappling in the cage toernooi in Suriname.Ik verzorg MMA - trainingen bij sportschool Team Yvel en daarnaast bied ik hulp en ondersteuning aan veel sporters met het leggen van connecties binnen mijn netwerk in het buitenland en bij hun image building.

 

De kennis en ervaring die ik opdoe in het buitenland, de netwerken die ik opbouw en alle buitenlandse investeerders die mij via mijn werk als Future World Champion (UFC) benaderen, wil ik gebruiken om Suriname en de regio tot een sport powerhouse te maken. Kortom: ik wil teruggeven aan mijn land om zodoende een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling op sportgebied!

 

It’s not just about me, I want to make a change!


 

Hoe Begon mijn sportjourney?

 

2005-2018

Het begon allemaal in het jaar 2005, toen ik op 9-jarige leeftijd startte met Judo, mijn eerste liefde op sportgebied. Na nauwelijks 3 weken training deed ik mijn wedstrijddebuut op een nationaal toernooi, en won ik goud in mijn gewichtsklasse. Dit zorgde ervoor dat ik een maand daarna mocht meedoen aan mijn eerste internationaal toernooi, alwaar ik, als beginneling, de bronzen

medaille in de wacht sleepte. Dit was voor mij de motivatie en het streven om op sportgebied van betekenis te zijn voor mijn land en ik had dus slechts 1 doel voor ogen: mijn geliefd land Suriname op de kaart te zetten; ik wilde Olympisch goud op de Judomat winnen!  

 

Door mijn liefde voor deze sport en mijn gedrevenheid om mijn doel te bereiken, heb ik tot mijn 16e jaar haast alle toernooien, zowel nationaal als internationaal, waar ik aan deelnam, met goud gewonnen. Om maar enkele bij naam te noemen: Junior Us open kampioen, Junior Panamerikaans kampioen, Junior Caraibisch kampioen, Dutch youth cup open kampioen. 

 

Mijn judo sportcarriere bereikte een hoogtepunt, toen ik in het jaar 2012 op 16-jarige leeftijd, als jongste deelnemer in de Open Klasse, de titel

'Nationaal Kampioen van Suriname' op mijn naam kreeg. Gezien mijn leeftijd en het feit dat de Open Klasse bekend stond om de beste en meest ervaren vechters, was dit een mijlpaal: de jongste Surinaamse Nationaal Kampioen in de historie. 

 

Mijn liefde voor de gevechtssport werd groter en mijn drang naar meer nam toe, dus begon ik naast judo ook de worstelsport en de Brazilian Jiu jitsu te beoefenen. Binnen korte tijd bereikte ik ook bij de worstelsport de top, omdat ik ook daar bijkans alle toernooien won en zelfs tot drie maal toe Nationaal Worstel Kampioen van Suriname werd. Helaas werden er toen in Suriname voor Brazilian Jiu jitsu geen toernooien georganiseerd.  

 

In 2014 raakte ik geblesseerd aan mijn knie en vertrok kort daarna richting Belgie voor studie. Daar moest ik onder het mes voor een voorste kruisband reconstructie en hierna volgde er een revalidatieperiode van 2 jaar. 

Na de revalidatieperiode pakte ik, nog steeds gedreven, de gevechtssport Brazilian

Jiu jitsu, weer op en na een intensieve traningsperiode werd ik in 2018

Surinames eerste en enige Nage Europees Kampioen in Brazilian Jiu jitsu.

 

Mijn drang naar grotere uitdagingen in de wereld van de gevechtssport werd groter en

dit leidde ernaar toe, om het besluit te overwegen de overstap van Judo naar

MMA te maken. Ik was al heel lang een fan van de UFC en mixed martial arts.. Ik wist het toen zeker: ‘Suriname

vertegenwoordigen en op de kaart zetten, vechten voor mijn land op dat wereldwijd

podium’ is mijn ultieme droom!!

 

Vanaf dat moment begon mijn MMA- journey. Ik heb een realistisch plan in elkaar gezet. Het streven is om op mijn 28ste wereld

kampioen te worden en binnen 3 jaar na de transitie naar MMA, mijn eerste wedstrijd te vechten.

 

Zoals reeds aan het begin aangegeven, heb ik dit streven gerealiseerd: ik ben nu ready voor een wedstrijd! Voor de uitvoer heb ik uw hulp en ondersteuning nodig.


Ik spreek alvast mijn hartgrondige dank uit aan eenieder, die positief reageert op mijn verzoek. Bless you all!


€ 1.685 van € 5.000
33.7% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.