Aangemaakt door :

Annemieke Bomhoff

Locatie:

Den Helder, Nederland

Verbonden aan:

Motivatie

Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). Het is een ziekte, die veel voorkomt bij veteranen en geüniformeerde hulpverleners maar met een enorme impact. Van sociale isolatie tot (pogingen tot) zelfmoord. Surftherapie helpt! Steun onze programma's en maak het verschil.

Leven zonder angst en met een doel is onze missie


Post Traumatische Stress Stoornis  (PTSS). Het is een ziekte die enorm impact heeft op het leven van degene die er aan lijdt, maar ook op dat van het gezin, familie en vrienden. Sociale isolatie, depressies, paniekaanvallen, herbelevingen, agressie en zelfs (pogingen tot) zelfmoord. Onder veteranen en personeel van politie, brandweer en ambulancediensten is PTSS een veel voorkomend probleem.

De programma's van Stichting Surfivor helpen deze mannen en vrouwen om uit deze negatieve spiraal te komen. Om weer zin te krijgen in het leven, uitdagingen aan te gaan en ervoor te gaan. Dit doen we door middel van surftherapie, ook wel oceaantherapie genoemd. Onze ingrediënten: een surfplank, wat goede golven, buitenlucht, professionele en enthousiaste begeleiding en een gezelschap dat weet wat je doormaakt. Samen maken we het leven weer wat mooier. Golf voor golf.Alles is begonnen met het verhaal van Ben:


"Al jarenlang strijd ik tegen PTSS, opgelopen bij de politie. Nog dagelijks heb ik last van de gevolgen van deze beroepsgerelateerde ziekte en ben ik afhankelijk van diverse vormen van hulpverlening, soms met ellenlange wachtlijsten. Omdat wachten niet mijn sterkste punt is, ging ik op zoek naar mogelijke andere oplossingen of behandelingen. 


Ik werd uitgedaagd om weer te gaan surfen en werd op sleeptouw genomen door de instructeurs van Surfschool Texel. In diezelfde periode kwam ik in aanraking met de Amerikaanse organisaties Operation Surf en Jimmy Miller Memorial Foundation, die surftherapie inzetten voor veteranen en kinderen met beperkingen. Vanaf dat moment wist ik dat ik deze vorm van therapie en mijn positieve ervaring wil delen met lotgenoten. Maar een goed idee is pas echt goed als je er wat mee doet.

Ik zocht contact met de Amerikaanse organisaties die mij inspireerden. Vanaf het eerste contact ontving ik direct de voor mij zo belangrijke ondersteuning. Dit was voor mij het laatste zetje in de rug.Dit moest ook in Nederland komen. Met behulp van mijn directe omgeving werd Stichting Surfivor geboren. We zijn er, op dit moment, voor veteranen en het personeel van de politie, brandweer en de ambulancezorg. De mannen en vrouwen die in actie komen in situaties waar de burger hard voor wegloopt. Dezelfde mannen en vrouwen die moeite hebben om zelf hulp te vragen als het echt niet meer gaat en PTSS je leven overneemt. Zij verdienen nu onze hulp."

€ 284
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.