Noodhulp   

Aangemaakt door :

Vaaiga

Locatie:

Sonora, Mexico

De inheemse bewaarders van het medicijn Bufo Alvarius, het Comcaac-volk, ook wel bekend als de Seri-stam, gevestigd in reservaten in de Mexicaanse staat Sonora, vragen om humanitaire steun. Door de preventiemaatregelen van COVID-19 raakt de gemeenschap zonder essentiële producten zoals voedsel, water en medicijnen. Hieronder vind je een brief van hun ouderen waarin de situatie waarin ze verkeren wordt uitgelegd. Help ons alstublieft om hen in deze tijd te ondersteunen.

Het is een feit dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Wij de Comcaac-bevolking, een inheemse gemeenschap die is verdeeld in twee steden: Punta Chueca en Desemboque de los Seris; met ongeveer 1100 inwoners. We overleven door te jagen, verzamelen en handwerk.

We zijn nauw verbonden met de natuur en zijn er naast het toerisme ook rechtstreeks van afhankelijk. Sinds de Mexicaanse regering de noodsituatie op het gebied van de gezondheid COVID-19 afkondigde, is onze hele economie ingestort. Ons bedrijf moest sluiten, evenals onze wegen die geen toeristen toelaten en ons zonder geld voor benzine achterlieten. Hierdoor is het vissen volledig gestopt. Alsof het nog niet genoeg is, staan ​​we voor een seizoen van ernstige droogte. Als gevolg hiervan hebben voedsel- en watertekorten nu een kritiek punt bereikt. We vragen om humanitaire hulp, zodat we in de basisbehoeften van onze gezinnen kunnen voorzien.

We zijn met jullie in onze gebeden voor de planeet en de wezens die erop leven. We zijn er zeker van dat we deze situatie zullen overwinnen met een groter bewustzijn, een sterkere geest en prachtige levenslessen in ons hart. Om iedereen veilig door deze situatie heen te krijgen, is het echter noodzakelijk dat we het samen doen. Wij danken u hartelijk voor uw donaties.
De Seri-stam, Bufo Alvarius-medicijnbeheerders, gevestigd in Sonora, Mexico, vraagt om humanitaire steun. Hun economie stortte in april in vanwege covid-preventiemaatregelen. Dankzij genereuze donaties werden essentiële zaken verstrekt. We vragen nu om aanvullende ondersteuning, omdat er meer nodig is.
€ 3.991 van € 10.000
39.9% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.