Anders   

Aangemaakt door :

Climate Justice Camp

Locatie:

Bruxelles, Belgique

Wie zijn we?


Het Climate Justice Camp is een jaarlijkse bijeenkomst van mensen die kracht willen vinden in hun strijd voor bevrijding en klimaatrechtvaardigheid.


De derde editie vindt plaats van 9 tot 12 september in Brussel. Het is een moment voor activisten en verschillende gemeenschappen om informatie, middelen, inspiratie en netwerken te vinden om hun strijd te ondersteunen, niet alleen voor klimaatrechtvaardigheid, maar ook voor raciale rechtvaardigheid, queer-, trans- en vrouwenbevrijding, rechten voor personen met een handicap en antikapitalisme. Wij geloven dat al deze strijden met elkaar verbonden zijn en dat er geen klimaatrechtvaardigheid is zonder sociale en intersectionele rechtvaardigheid.
Wie zal spreken?


Net als bij vorige edities hebben we extra aandacht besteed aan het veiliger maken van het Climate Justice Camp voor gemarginaliseerde groepen die te vaak over het hoofd worden gezien en onzichtbaar worden gemaakt in de reguliere ecologieruimten.


Daarom geven we prioriteit aan zwarte mensen en mensen van kleur (BPOC), vrouwen, queer en transgender personen, mensen met een handicap en mensen uit de arbeidersklasse in de panelleden. Er zullen veilige ruimtes en workshops voor hen worden gereserveerd tijdens het kamp en is er ook een awarenessteam om eventueel racistisch, klassistisch, LGBTQI-fobisch, validistisch of ander hatelijk gedrag kan worden tegen te gaan!
Om dit te realiseren hebben we jouw financiële hulp nodig!


Alle leden van het Climate Justice Camp zijn vrijwilligers, maar we willen alle sprekers (en hun reiskosten), de gebarentaaltolken en de artiesten die zullen optreden kunnen compenseren, vooral omdat de meesten van hen van een gemarginaliseerde achtergrond komen en al te vaak worden gevraagd om gratis te werken bij andere evenementen. Daar komen uiteraard nog andere kosten bij zoals materiaalhuur, communicatiekosten, een bijdrage aan de plaats die ons zal ontvangen, enz.


We willen het kamp voor iedereen financieel toegankelijk houden en daarom worden de deelnemers uitgenodigd om een vrije bijdrage te geven, die niet voldoende is om alle kosten te dekken. We hebben het geluk dat we de steun van enkele stichtingen krijgen, maar om dit evenement op

een grotere schaal dan vorig jaar te kunnen organiseren en sprekers, gebarentaaltolken en artiesten een eerlijke vergoeding te betalen, hebben we jouw extra steun nodig!Wat gaan we doen met het geld?


Een crowdfunding van 5 000€ maakt hetvolgende mogelijk:


- Een beperkte financiële vergoeding voor alle sprekers tijdens de vier dagen van het kamp: 3750€

- De vertaling in gebarentaal van de drie panelconferenties: 1250€


En met meer geld zouden we nog meer kunnen


- Een meer comfortabele vergoeding voor de sprekers : 5000€


- De vertaling in gebarentaal van de drie panelconferenties en enkele andere workshops : 2000€


- Een cultureel en feestelijk programma met DJ's en artiesten (lees: FEEST!!!!): 2000€Hoe kan je ons steunen?  • Door deel te nemen aan de crowdfunding , voor welk bedrag dan ook


  • Door de campagne te verspreiden onder je vrienden, familieleden en grotere sociale organisaties


  • Door ons via deze campagne al vooraf je vrije bijdrage voor deelname aan het kamp te betalen als je van plan bent om naar het kamp te komen. Dit maakt het voor ons makkelijker om ons beschikbaar bduget in te schatten.


Heel erg bedankt en hopelijk tot ziens op het kamp!


€ 5.372 van € 5.000
107.4% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.