Maatschappij   

Aangemaakt door :

Saskia van den Bulk

Locatie:

, Vietnam

I raise money to organize Water Safety Education for school age children & a high skill swimming teacher course in (Dalat) Vietnam. WSE can help a child making the right choice in and around water that can safe their life’s. High Skills swimming teachers are important to teach children safe in swimming.

Leren zwemmen... In Nederland een onderdeel van de cultuur en onmisbaar in een waterrijk land. Ieder kind gaat op zwemles en verschillende Nederlandse organisaties blijven zich bezighouden met het verbeteren van de zwemveilig en vaardigheid van de inwoners. Want ondanks dat Nederland al een fantastisch zwemwereld heeft opgericht, verdrinken er jaarlijks nog altijd gemiddeld 80 inwoners en iedere inwoner is er een te veel!


Vietnam een land met meer dan 3.000km aan kustlijn, duizend kilometers aan rivieren, extreme getijden en overstromingen tijdens het regenseizoen maakt Vietnam net als Nederland een waterrijk land. Leren zwemmen is dus van belang om in staat te zijn jezelf te kunnen redden wanneer je onverwachts te water raakt of om te overleven tijdens overstromingen. Maar de zwemcultuur zoals wij die in Nederland kennen is hier (nog) niet waardoor er dagelijks vele inwoners verdrinken. Ministerie van gezondheid in Vietnam rapporteert dat er elke dag 16 inwoners verdrinken en World Health Organization geeft aan dat dit een behoudende schatting is. Of het nu 16 inwoners zijn of 35, het aantal is schrikbarend hoog zeker wanneer je weet dat verdrinkingen in vele gevallen te voorkomen is.


U begrijpt dat het noodzakelijk is dat kinderen in Vietnam de gelegenheid moeten krijgen om te leren zwemmen en daar wil ik mij voor inzetten. In samenwerking met Swim Vietnam wil ik met deze fundraise actie het mogelijk maken dat basisschool kinderen voorlichting krijgen over waterveiligheid. Lessen op school over waterveiligheid kan een namelijk een kind helpen in het maken van de juiste keuze en daarmee zijn/haar leven redden. Ook is het een stap in het bewustzijn proces van de bevolking en in een samenwerkingen tussen verschillende locale instanties dat hopelijk verdere ontwikkelingen rondom leren zwemmen in de toekomst mogelijk maakt. 

Daarnaast wil ik geïnteresseerd sport docenten die momenteel actief zijn in het zwembad de mogelijkheiden bieden tot het volgen van de 3 daagse cursus: Swim Vietnam Swimming Teacher training. Veiligheid rondom zwemlessen is het ontzettend belangrijk en om veiligheid te creëren is het noodzakelijk dat de (sport) docenten kennis hebben van zwemles geven. 


Swim Vietnam (swimvietnam.com) is een liefdadigheidsorganisatie dat verdrinkingen in Vietnam aanpakt door het trainen van volwassenen tot zwemonderwijzers en het verzorgen van gratis zwemlessen & water safety voorlichting aan Vietnamese basisschool kinderen. Ze werken al ruim 10 jaar samen met de overheid, scholen en lokale organisaties waardoor zwemonderwijs gerealiseerd wordt en bewustzijn gecreëerd wordt onder de Vietnamese bevolking. 


Waarom Vietnam?

Sinds 2016 woon ik in Vietnam en ervaar ik de situatie van dichtbij. Mijn avontuur in het buitenland heeft mij laten inzien hoe belangrijk leren zwemmen is en dat op zwemles gaan niet overal vanzelfsprekend is. Zo veel mensen kunnen hier (nog) niet zwemmen. Zoveel mensen verdrinken hier dagelijks. Dit raakt mij waardoor mijn passie voor zwemlesgeven uitgegroeit is tot een waardevol beroep waar ik mij dagelijks voor wil inzetten.

€ 1.050 van € 2.500
42% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.