Maatschappij   

Aangemaakt door :

Keerfa Greece

Locatie:

Athene, Griekenland

OPROEP TOT SOLIDARITEIT MET VERGETEN VLUCHTELINGEN IN GRIEKSE KAMPEN


21 maart 2022 is de Internationale Dag Tegen Racisme.


Op zaterdag 19 maart 2022 willen vluchtelingen uit de afgelegen, in the middle of nowhere, helse Griekse kampen deelnemen aan Griekse massa-demonstraties tegen racisme en fascisme in Athene, Thessaloniki, Ioannina, Xanthi, Volos, Patras.


De kampen zijn horror & hell omdat de Griekse regering ze in gevangenissen heeft veranderd, omringd door muren, met buitensporig veel prikkeldraad, high tech bewaking, software toegangscontrole, verbod op bezoek, zelfs van vrienden. Het zijn dystopische plekken geworden waar menselijke waardigheid en de rechten van asielzoekers niet meer bestaan. Detentiecentra voor vluchtelingen: mannen, vrouwen, eenzame mensen, gehandicapten, kinderen die van school en spel worden uitgesloten. Hoewel het vragen van asiel een internationaal recht is waarvoor niemand ooit kan worden vastgehouden.


De misdadige houding van de Griekse regering, die door de EU-Commissie wordt gedoogd, gaat zelfs zover dat het "cash cards-systeem" is afgeschaft. Op dit moment lijden 40.000 vluchtelingen sinds oktober 2021 honger in kampen. Omdat vluchtelingen niet mogen werken, kunnen ze nergens werk vinden.


Deze wreedheid gaat hand in hand met grensmisdrijven, met dodelijke pushbacks die veel mensenlevens kosten, zelfs van baby’s. Zwangere vrouwen baren hun kinderen in reddingsvlotten zonder motor, die niet kunnen worden bestuurd, en worden naakt teruggeduwd naar Turkije, zonder water of voedsel, in de kou en de regen, te midden van woeste, dodelijke golven.


Op 19 maart willen duizenden vluchtelingen samen met de Grieken de straat op om verblijfsvergunningen, gerechtigheid, menselijke omstandigheden, het recht op werk, op onderwijs voor hun kinderen, op gezondheidszorg en psychische hulp te eisen. Het zal een protest zijn tegen de inmiddels geïnstitutionaliseerde barbaarsheid van de EU en Griekenland.


We hebben uw financiële steun nodig om een aantal bussen te charteren om vluchtelingen uit de kampen en terug naar Athene en andere nabijgelegen steden te vervoeren.  Door Covid-19 beperkingen kunnen we de bussen niet tot het maximum vullen, slechts tot 40 personen, dus hebben we nóg meer nodig.


We moeten voor deze bussen 300 euro per bus betalen (5000 euro in totaal), zodat we de vergeten vluchtelingen in Griekenland zichtbaarheid en een stem kunnen geven. Een stem die de Eu en Griekenland hen hebben ontnomen door ze ver van steden en dorpen op te sluiten, zodat ze onzichtbaar zijn voor zowel de lokale bevolking als voor toeristen.


Help ons alstublieft om de 'onzichtbaren zonder stem' hun zichtbaarheid en hun stem te geven. We hebben uw steun hard nodig! Vooral nu, nu de EU alle vluchtelingen uit Oekraïne verwelkomt, maar alle vluchtelingen vergeet die zich al in de EU bevinden, voornamelijk in Griekenland. Voor uw steun kunt u doneren wat u maa wilt, het komt terecht op de officiële KEERFA (“Verenigde Beweging Tegen Racisme & Tegen De Dreiging Van Fascisme”) rekening:

€ 1.270 van € 5.000
25.4% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.