Dieren   

Aangemaakt door :

ilker ozer

Locatie:

Frankfurt, Germany

help het dierenleven op straat


 • Voorbeeld: neem een hond van de straat mee naar je eigen huis. Als dat niet mogelijk is, zorg dan voor zijn eten, medicijnen en vaccinaties.
 • Kommen met water zetten: Zet zoveel mogelijk modderkommen water op geschikte plaatsen voor zwerfdieren, vooral tijdens de zomers. Je zou versteld staan van het aantal wezens dat baat zou hebben bij dit eenvoudige gebaar. Het lest de dorst van duizenden wezens, groot en klein - van honden en katten tot vogels, mieren, wespen, bijen en zelfs slakken.
 • Voer de vogels: Verspreid granen zoals rijst, bajra, channa, enz. op uw daken of open balkons.
 • Laat iemand glimlachen: vind liefdevolle huizen voor verlaten en mishandelde dieren. Huisdieren brengen zoveel vreugde en een glimlach in huis.
 • Adopteer een dier: Koop uw huisdier niet bij een dierenwinkel of een fokker. Adopteer er in plaats daarvan een van een dierenasiel of adoptiecentrum. Als je echt goedhartig bent, pak dan gewoon een pup aan de kant van de straat en neem hem mee naar huis.
 • Spreek op voor de dieren: als je ziet dat een dier wreed wordt bejegend, zeg het dan. Praat met de daders en geef je mening. Wijs hen de weg in hun eigen problemen door hen voor te stellen dat de mens als een intelligente soort gemakkelijk conflictgebieden met een dier zou kunnen vermijden. Het werkt meestal.
 • Help de overbevolking van dieren onder controle te houden: Een te grote dierenpopulatie leidt vaak tot hongerige, ongezonde en soms agressieve zwerfdieren die hun eigen welzijn in gevaar brengen en een bedreiging vormen voor de volksgezondheid. Dus steriliseer en steriliseer uw huisdieren en zwerfdieren. Dit zal in de loop van de tijd het aantal dakloze dieren in je kolonie verminderen. Bel een NGO voor dierenwelzijn bij u in de buurt om u te helpen bij het organiseren van Animal Birth Control (ABC) in uw kolonie.
 • Bomen planten: Plant bomen en struiken en zorg voor een toevluchtsoord voor vogels en in bomen levende dieren in uw buurt. Stel je voor dat je 's ochtends opstaat voor het orkest van vogelgeluiden en liedjes.
 • Ga vegetarisch: maak gezonde voedingskeuzes door meer groenten en fruit aan uw dieet toe te voegen en de consumptie van vlees te verminderen.
 • Geniet van entertainment zonder wreedheid: bezoek geen circussen en kermissen waar dieren worden gebruikt voor amusement, want circussen met dieren gebruiken wrede trainingstechnieken zoals het geven van elektrische schokken en slaan om wilde dieren te dwingen onnatuurlijke en zelfs pijnlijke trucs uit te voeren. Dieren zijn niet bedoeld voor ons vermaak. Circussen uitgevoerd door menselijke acteurs zijn ook erg vermakelijk.
 • Koop geen dierlijke producten: elk jaar worden miljoenen dieren gedood in naam van de mode. Het dragen van deze producten geeft een signaal af dat u de uitbuiting van dieren ondersteunt voor uw kleding- en modebehoeften, waar het beste aan wordt voldaan door natuurlijke producten. Koop ook geen bedreigde dierlijke producten zoals ivoor of andere lichaamsdelen van dieren.
 • Let op uw woorden: taal speelt een zeer krachtige rol bij het vormgeven van de manier waarop we naar dieren kijken. Wanneer we een nutteloze persoon een ezel noemen, betekent dit dat men een ezel vernedert. Evenzo leidt het gebruik van woorden als 'kip' of 'varkenshoofd' tot een versterkende vernederende houding ten opzichte van dieren, wat op zijn beurt tot ongevoelig gedrag jegens hen leidt. In deze situatie, een vocabulaire aannemen dat respect heeft voor dieren en naar elk van hen verwijzen met het geslacht als 'hij' of 'zij' in plaats van 'het' en 'wie' in plaats van 'welke' of


€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.