Educatie   

Aangemaakt door :

Juliana Omenka

Locatie:

Rotterdam, Netherlands

STRAS is een onafhankelijke non-profitorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt om beter mee te doen in het gewone, alledaagse leven van wonen, werken en vrije tijd.


Vorig jaar ontwikkelde Stichting STRAS de cursusmodule “FF-APPEN” voor verstandelijk gehandicapten, met als doel het cyberleed bij deze doelgroep aan te pakken. Zij (en hun omgeving) zijn zich niet altijd bewust van de gevaren van mediagebruik en de impact op anderen. Een mooi initiatief voor een belangrijke doelgroep die vaak wordt vergeten.


De cursusmodule bestaat uit een cyclus van vijf lessen van twee uur per stuk, welke ook op te knippen zullen zijn in meerdere deellessen, zodat de module over een langere periode is uit te smeren. De leerlingen krijgen een eigen map met veelkleurige en aansprekende werkbladen, die door digitale werkvormen ondersteund zijn.


De video hierover kunt u hier https://www.stras.nl/projecten bekijken.


Nu de module af is, wordt het tijd om deze op meer scholen aan te bieden aan mensen met speciale behoeften. Er zijn natuurlijk kosten aan verbonden en wij zouden het erg leuk vinden als u zou bijdragen aan de implementatie van deze cursusmodule op zoveel mogelijk scholen.


Laten we investeren in media-educatie voor mensen met een verstandelijke handicap, aangezien we steeds meer in een digitale wereld leven, waarin iedereen het recht heeft om dat onder de knie te krijgen.


Bedankt en blijf gezond :)


STRAS Stichting en volunteers


(alle donaties gaan 100% naar dit project)

€ 200
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.