Sport   

Aangemaakt door :

Jasper Haarselhorst

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Tijdens de documentaire volgen we Mitchel Schotman, een 25-jarige professioneel full time BMX rijder. Mitchel wijdt al zijn tijd en energie aan BMX, in de hoop zich uiteindelijk te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2024. Maar voordat dat zover is volgen wij Mitchel naar de Wereldbeker in Glasgow, Schotland.

De wereldbeker is voor Mitchel een belangrijke wedstrijd. Zolang hij in de top 8 eindigt wordt hij betaald door de bond. Wanneer hij door zijn prestaties buiten deze top 8 valt zal dit een grote invloed hebben op zijn dagelijks leven. De wereldbeker is voor hem dus een belangrijk moment om zich te meten aan de concurrentie.


Mitchel heeft in 2020 geprobeerd zichzelf te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Dit is helaas niet gelukt, hierdoor zijn de 4 jaar die daarop volgen essentieel om zichzelf weer klaar te maken voor de kwalificatie van de Olympische spelen.

Mitchel had een mentale worstelingen nadat hij zich niet wist te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020. 

Hij moest zich afvragen: stoppen of doorgaan?


Door de documentaire heen zullen we ons richten op zijn mentale en fysieke worstelingen, maar natuurlijk ook hoe je als atleet relaties onderhoud.

Je krijgt een exclusief kijkje in de wereld van een jonge atleet die volledig gefocust is op zijn beroep. Wat houdt hem op de been? Wie zijn de mensen achter Mitchel? Hoe onderhoudt hij relaties terwijl hij zoveel tijd in het buitenland doorbrengt? Wat zal er gebeuren als hij weer faalt?


€ 395 van € 1.000
39.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.