Dieren   

Aangemaakt door :

Stichting IPRC

Locatie:

Gelderland, Nederland

Voor hondenbezitters én hun hond is dit het begin van ‘veel ellende’ Een hondenbezitster: 'We hebben hem 19 weken gehad en we hebben 19 rekeningen van de dierenarts.' Maandenlang tobde ze rond met haar ziekelijke hond, tot ze besloot hem in te laten slapen. De fokker vond het uiterlijk belangrijker dan de gezondheid.

STOP FOUTE PUPPYHANDEL!


Miljoenen puppy's worden onder erbarmelijke omstandigheden gefokt en verhandeld in Nederland. Maar ook in Oost-Europa gebeurt dit, en worden de pups verhandeld na Nederland. Deze pups worden alleen gefokt voor de winst met gruwelijk dierenleed tot gevolg, maar ook het leed voor jou, als je bij de verkeerde fokker een gezonde pup denkt te kopen terwijl deze erg ziek is.. met alle gevolgen van dien! Hoge dierenartskosten en het verdriet wat de fokker jou, en je gezin aan doet. Dit moet stoppen!


Stop foute puppyhandel!


 Wrede toestanden

 Fokteven worden met hormonen volgespoten om het hele jaar door puppy’s te 'produceren'.

 De pups worden te jong bij hun moeder weggehaald. Hierdoor zijn ze vatbaarder voor ziekten. Ze groeien op in kleine, slecht geventileerde hokken, zonder daglicht en krijgen nauwelijks medische zorg. 

 De hondjes gaan vaak 12 uur of langer op transport, zonder eten of drinken.


Help mee om dit leed te stoppen!


Met jouw gift kunnen we:


 misstanden aan de kaak blijven stellen;

 druk uitoefenen bij de politiek en de overheid voor strengere wet- en regelgeving;

 mogelijkheden onderzoeken om de handel veiliger te maken;

 voorlichting geven om mensen te helpen een diervriendelijk gefokte pup te kopen.

       Deze puppy’s hebben jouw hulp nodig! Doe een gift. 


Als je je mailadres achter laat kunnen wij deze gebruiken om je te informeren over onze activiteiten en projecten!


CHECKLIST FOUTE PUPPYHANDEL


Ben je op zoek naar een pup? Let dan goed op! Het vinden van een goede, gezonde hond is lastiger dan je denkt. Malafide hondenhandelaars zijn erg doortrapt. Ze weten precies hoe zij hun pups moeten verkopen. Zodra mensen een pup in handen hebben, is de koop al bijna gesloten. 


Het is daarom belangrijk dat je voorafgaand aan een bezoek een inschatting maakt van de betrouwbaarheid van de fokker of handelaar. Voor je het weet, is het een foute puppyhandelaar. De checklist foute puppyhandel kan helpen voorkomen dat je bij een foute handelaar belandt.Checklist foute puppyhandel:

1. Neem geen contact op als de advertentie geen duidelijke foto’s en informatie van het nestje en van de ouderdieren biedt.

2. ‘Google’ naam, nickname, e-mailadres en telefoonnummer van de handelaar. De kans is groot dat eventueel eerder gedupeerde klanten hun ongenoegen hebben geuit.

3. Foute handelaren hebben vaak géén handelsgeschiedenis (maar wel geruime tijd een account) óf het wordt juist zichtbaar dat ze meerdere nesten verhandelen.

4. Kopieer en plak de advertentietekst in Google. Uit de resultaten zal blijken waar dezelfde tekst verder te vinden is.

5. Neem altijd eerst per mail of schriftelijk contact op. Het geeft je nog even tijd om over je keuze na te denken en je hebt bewijs van contact, mocht je dat nodig hebben.

6. Ga minimaal twee keer langs bij het nest voordat je een puppy mee naar huis neemt. Een goede fokker of handelaar gaat hiermee akkoord.

7. Maak het geld over via je bankrekening. Op deze wijze heb je bewijs van aankoop en de correcte naam en adresgegevens.

8. Neem alleen een hond die al gechipt is en geregistreerd staat op de naam van de fokker of handelaar.€ 265 van € 1.000
26.5% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.