Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Stichting Zemtsov

Locatie:

The Hague, Netherlands

“De altviool is een instrument dat pas de laatste decennia een solostem begon te ontwikkelen. Hoewel er al belangrijke concerten voor het instrument werden geschreven die teruggaan tot de tijd van Bach, werd het pas in de twintigste eeuw serieus als een solo-instrument beschouwd. Nu zijn de zaken anders en als vertegenwoordiger van mijn instrument ben ik altijd nieuwsgierig naar bijzondere stukken die er voor de altviool zijn. Ik heb een aantal werken van Nederlandse componisten ontdekt die nooit op cd zijn gezet, en ik heb het geluk deze grote stukken uit te voeren en op te nemen! Ze horen niet alleen thuis in het rijke erfgoed van de Nederlandse muziek, het zijn ook stukken die zeker een plaats verdienen in het traditionele altvioolrepertoire als geheel.

Dit is een samenwerkingsproject met het Phion Orchestra (Het Symfonie Orkest van Gelderland en Overijssel) en Channel Classics.

De opname met orkest vindt plaats van 9 t / m 12 maart 2021, en we beginnen met de altvioolconcerten van Henk Badings en Jan Koetsier (de laatste is een vooraanstaande opname!). Ik zal het geluk hebben om voor dit project samen te werken met de geweldige dirigent Shizuo Kuwahara.


Ik ben ook erg dankbaar dat sterpianiste Anna Fedorova met mij mee zal doen aan dit avontuur! Samen gaan we Badings 'sonate voor altviool en piano opnemen (ook een première-opname!). In april 2021 gaan we opnemen in de Stadsgehoorzaal Leiden. Channel Classics zorgt voor de distributie en promotie van de opname, en als er budget is wordt deze opname gebruikt voor promotie bij ClassicFM, het Strad Magazine, Gramophone, etc. "

€ 2.611 van € 10.000
26.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.