Maatschappij   

Aangemaakt door :

Stichting SAVIE

Locatie:

Leiden, Nederland

Stichting SAVIE (Students Abroad Volunteering In Eastern Europe, voorheen Stichting ‘Wij Helpen Daar’) is een door studenten opgerichte organisatie, die zich inzet voor de kwetsbare inwoners in landen in Oost-Europa. Momenteel vinden er vijf projecten plaats in Bosnië & Herzegovina, Montenegro en Servië. In de jaren ’90 was er in dit gebied een burgeroorlog, ondanks dat dit al enige tijd geleden is, is de situatie nog verre van ideaal. Wij hopen door onze projecten bij te dragen aan het verhogen van het maatschappelijk welzijn in deze gebieden.


Dit jaar is het helaas niet mogelijk om fysieke hulp te bieden vanwege de COVID-19 pandemie. De vijf projecten waar we normaal fysieke ondersteuning bieden, proberen we dit jaar van materiële hulp te voorzien. Door middel van deze inzamelingsactie en de collecteweek in juli hopen we voldoende geld op te halen voor de projecten, namelijk voor kinderen die opgroeien in armoede en de kwetsbare inwoners van een tehuis. Met het geld kopen we lokaal materialen die de bewoners daar kunnen gebruiken, voorbeelden hiervan zijn: kleding, schoenen, schoolspullen en sport- en spelmateriaal.


Meer informatie over de verschillende projecten is te vinden op de website.

€ 316 van € 1.000
31.6% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.